12406
13:15 25.052021

Низка звернень: в Ужгороді відбулося друге пленарне засідання міськради

Політика 10943

У вівторок, 25 травня, відбулося друге пленарне засідання VІ сесії Ужгородської міської ради VІІІ скликання.

Фото: Ужгородська міська рада

Перед початком засідання виступив тренер спортивного клубу з таеквон-до та кікбоксингу Владислав Королович. Він розповів що, наразі у спортклубі займаються 70 дітей різного віку. Загалом спортивний клуб виховав 15 чемпіонів України, 6 володарів Кубка світу із таеквон-до та кікбоксингу.

Тож просить передати в оренду підвальне приміщення Ужгородської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №12 для облаштування там спортивного залу. Власне депутати під час сесії підтримали це рішення, а також привітали юних спортсменів із черговою перемогою.

Відтак депутати взялися за розгляд порядку денного. Насамперед проголосували за зміни до кількох міських програм. Зокрема, Зміни до Програми охорони навколишнього природного середовища Ужгорода на 2018-2022 роки. Йдеться про забезпечення відновлення і підтримання сприятливого гідрологічного режиму, очищення русла від дерев, очищення водовідвідного каналу в межах об’єктів природно-заповідного фонду місцевого значення «парк Боздоський». На ці цілі передбачено 199 тисяч гривень. Проголосували і за зміни до Програми благоустрою міста Ужгород. Мова про «Забезпечення відлову, вакцинації, стерилізації безпритульних тварин». Фінансування на ці потреби на 2021 рік передбачено у розмірі 500 тисяч гривень.

Відтак депутати проголосували за звернення до Державної податкової служби України, Головного управління ДФС у Закарпатській області, Ужгородської районної ради щодо податкових зобов’язань Ужгородської районної клінічної лікарні зі сплати податку з доходів фізичних осіб до бюджету Ужгородської міської територіальної громади. Мова про видатки на роботу лікарні, які сплачуються з бюджету міста.

Як зазначає Ужгородська міська рада, на оплату енергоносіїв та комунальних послуг цього медичного закладу на 2021 рік потрібно 2,4 млн. грн. Але податок на доходи фізичних осіб усіх працівників районної лікарні надходить до бюджету Середнянської селищної територіальної громади в зв’язку з реєстрацією лікарні в Середньому. Бюджет Ужгорода втрачає щонайменше близько 4 мільйонів гривень річних надходжень від ПДФО, що зменшує на відповідну суму фінансування міських програм у важливих для ужгородців сферах (освіта, медицина, інфраструктура тощо).

Насамкінець депутати звернулися до Офісу Президента України про включення до Програми «Велике будівництво» проєкту будівництва нової лінії каналізаційних очисних споруд в Ужгороді, оскільки наявні очисні споруди в Ужгороді експлуатуються із 1975 року, зношені на 95%.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини