12409
12:58 28.052021

У Тячівській міській раді відбулася сесія

Політика 8371

У четвер, 27 травня, у залі засідань Тячівської міської ради під головуванням секретаря міськради Івана Крічфалушія відбулося засідання шостої (позачергової) сесії міськради восьмого скликання.

На порядку денному депутати розглянули понад десять актуальних питань, які потребували невідкладного вирішення в інтересах громади.

Найперше, заслухали та обговорили інформацію директорки ДП «Тячівське лісове господарство» Наталії Катреняк про дотримання законності здійснення рубок деревини на землях лісогосподарського призначення Тячівської територіальної громади.

Депутати взяли до відома інформацію очільниці відомства та вирішили звернутися до Нацполіції щодо призначення у Закарпатті незалежного державного експерта для визначення законності рубок, а також підтримати ініціативу лісгоспу щодо розширення лісового заказника «Тересвянська долина», включивши до нього і частину лісів Тячівської громади.

Наступним рішенням затвердили Статут КП «Водоканал» в новій редакції, структуру та чисельність підприємства.

Також депутати встановили ставки місцевих податків і зборів на 2022 рік, затвердили фінансовий план та положення про тарифи на платні медичні послуги у КНП «Тячівська консультативна поліклініка» Тячівської міської ради» на 2021 рік (зі змінами).

Депутати громади внесли зміни до бюджету Тячівської ТГ. Зокрема, визначили райлікарню розпорядником коштів субвенції на соціально-економічний розвиток окремих територій у сумі 10 млн грн. на реконструкцію корпусу інфекційного відділення КНП «Тячівська райлікарня», виділеної за сприяння народного депутата України Василя Петьовки. Забезпечили фінансами і потреби освітян громади – виділили кошти на екскурсії для школярів – 150 тис. грн., оздоровлення та відпочинок дітей – 50 тис. грн. та інші.

Йшлося також про впорядкування структури та чисельності Тячівського міжшкільного навчально-виробничого комбінату.

Серед інших питань, які були розглянуті на сесії, – «Про внесення змін до Плану діяльності з підготовки регуляторних актів на 2021 рік та оприлюднення їх проектів з метою обговорення громадськістю», «Про найменування вулиць кварталів забудови К-VIII та частин території урочищ «Шовань-Сег» та «Сурдик» в м.Тячів», «Про затвердження Програм соціально-економічного та культурного розвитку громади».

Наприкінці розглянули містобудівну документацію та земельні питання.

Tyachiv.com.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах