12486
17:29 1.072021

Борщівник і туристичний логотип: цікаве із сесії Ужгородської міськради

Політика 17624

У четвер, 1 липня, відбулося чергове засідання сесії Ужгородської міської ради.

В сесійній залі було досить людно. Окрім міських обранців та чиновників, на засідання прийшли також небайдужі громадяни. Вже традиційно, аби вирішити свої наболілі питання. Помітили у сесійній залі також екс-заступника мера Іштвана Цапа. Напередодні, місцеві ЗМІ облетіла новина, що рішенням Закарпатського окружного адміністративного суду, його вже вшосте поновлено на посаді першого заступника Ужгородського міського голови. Наразі Іштван Цап отримав примірник даного рішення і очікує від мера Ужгорода Богдана Андріїва негайного виконання, принаймні так він написав на своїй сторінці у Facebook.

А тим часом, попри кадрові баталії, у депутатів теж назбиралося чимало питань до міського голови. Про борщівник в обласному центрі Закарпаття і цьогорічну повну неспроможність відповідальних служб впоратися з цією шкідливою рослиною не писав хіба лінивий. Тож на хвилі суспільного обговорення, депутати підняли тему покосів, а також конкуренцію на тендерах між обслуговуючими фірмами, які мали б займатися питаннями благоустрою. Згадали також про нещодавній інцидент з гілкою зі знаменитого старого ясена Масарика, яка впала на терасу з відвідувачами. Внаслідок чого постраждали кілька людей. На думку міських обранців, цього могло б не трапитися, якщо б відповідні служби якісно виконували свою роботу. Було дуже багато питань до мера щодо тотального ремонту на вулицях міста. Мовляв, перерито всюди і водночас ніщо не завершено.

Зі свого боку міський голова переконував, що критикувати та піаритися на певних темах – найлегше. Тож менше слів, більше діла. Депутати завжди можуть долучатися і змінювати ситуацію в місті на краще.

Після довгих дискусій Богдан Андріїв привітав із Днем державного реєстратора та Днем архітектури України працівників Ужгородської міськради. Причетні отримали квіти та грамоти.

Відтак депутати взялися до розгляду порядку денного. Насамперед, затвердили туристичне гасло та логотип Ужгорода. Нагадаємо, наприкінці березня на пропозицію міської влади щодо розробки туристичного логотипу, окрім місцевих дизайнерів, відгукнулися розробники з різних міст України та з-за кордону. Із 12 надісланих пропозицій конкурсна комісія міської ради відібрала 5 фіналістів, їхні пропозиції винесли на загальне обговорення. Відтак виграла команда з Івано-Франківська, яка власне і розробила гасло та логотип Ужгорода. Концепція бренду полягає у двох словах: «Ужгород розквітає». Логотип міста відтепер буде використовуватися на сувенірній продукції, при проведенні культурно-масових та спортивних заходів тощо.

Далі затвердили кілька міських програм. До прикладу, у 2021-2023 роках в Ужгороді діятиме Програма посилення соціального захисту громадян міста «Добра справа». Відповідний проєкт рішення підтримали сьогодні більшість депутатів. Ресурсне забезпечення програми – близько 6 млн грн, зокрема понад 1,2 млн грн на цей рік. Метою програми є надання матеріальної допомоги ужгородцям, які опинилися в скрутному становищі, та інших виплат громадянам, які потребують соціальної підтримки.

Також на сесії було погоджено зміни до міської Програми сімейної, ґендерної політики, запобігання та протидію домашньому насильству та торгівлі людьми. Як ідеться у пояснюючій записці, в Ужгородській міській дитячій клінічній лікарні перебувають діти, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тож кошти потрібні, аби відшкодування видатки за перебування в лікарні цієї категорії дітей.

Окремим рішенням Ужгородська міська рада пожертвувала товариству захисту тварин «БАРБОС» будівлі притулку для подальшого використання – утримання безпритульних тварин.

Не обійшлося на цьому засіданні і без компенсацій на пільгові перевезення. Зокрема міські депутати підтримали програму виплати компенсацій перевізникам на наступні два роки у розмірі – 26 мільйонів гривень. Розмір компенсаційних виплат за пільгові перевезення громадян автомобільним транспортом буде вираховуватися на підставі даних моніторингу.

Також на порядку денному було ще багато цікавих питань, які перенесли на наступне пленарне засідання, яке відбудеться вже незабаром.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
На Закарпатті – повітряна тривога
13:19
У Мукачеві відкрили виставку відомих та маловідомих для загалу робіт Володимира Микити
13:03
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Всі новини