12512
15:41 8.072021

До 30-ої річниці Незалежності в Ужгороді встановлять флагшток за 6 млн грн

Політика 13495

У четвер, 8 липня, відбулося продовження сесії після перерви, оголошеної 1 липня. Окрім міських обранців та чиновників, на засідання сесії прийшли також народні депутати України – Микола Тищенко та Михайло Лаба.

Нардепи повідомили, що в рамках «Великого будівництва», в область перерахували 11,5 млрд гривень. Ці кошти підуть на розвиток інфраструктури Закарпаття.

Після вітальних слів та депутатських виступів, міські обранці приступили до розгляду порядку денного. Найперше – підтримали зміни до бюджету Ужгорода, щодо облаштування флагштоку.

Нагадаємо, з нагоди 30-ої річниці Незалежності в областях України планують встановити флагштоки. В Ужгороді флагшток встановлять на площі Б. Хмельницького з очікуваною вартістю майже 6 млн грн.

Техзавданням передбачено встановлення 30-метрового флагштоку з верхньою системою повороту, підйомним механізмом, кріпленням, блоком управління, кабелем, фундаментною закладною. Також встановлять стели, освітлення, замостять територію та облагородять її. А також поряд облаштують скейт-парк.

Тут варто зазначити, що найдорожчий у Західній Україні флагшток до святкування Незалежності буде у Львові. За попередньою інформацією, на його зведення потрібно 13,7 млн грн. Для порівняння у Рівному флагшток обійдеться в 2,8 млн грн.

Далі депутати проголосували за проект рішення, Про створення комунального підприємства «Ужгородпарксервіс» Ужгородської міської ради. Тобто в місті з’явиться нове комунальне підприємство, яке слідкуватиме за скупченням транспортних засобів. Міський голова пояснив: усе для того, аби впорядкувати паркування в Ужгороді і зробити його платним.

Внесли також зміни до Програми підтримки обдарованої молоді Ужгорода на 2021-2023 роки, збільшивши винагороду випускникам ужгородських шкіл, які склали ЗНО на 200 балів із одного предмета, із 5 тисяч грн на 10 тисяч.

Відтак одноголосно депутати проголосували за звернення до Голови Верховної Ради України, у якому просять виключити із законопроєкту «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень» норму про позбавлення місцевих бюджетів 5% роздрібного акцизу на тютюн. Оскільки акцизний податок із продажу тютюнових виробів – одне із суттєвих джерел формування місцевих бюджетів, депутати просять залишити його.

Також міські обранці підтримали звернення, щодо забезпечення виготовлення облікової документації на об’єкти культурної спадщини міста Ужгорода. Йдеться виготовлення облікової документації будівель у межах площі Народної, набережної Незалежності, вулиць Олександра Довженка, Братів Бращайків, Дмитра Менделєєва, Ференца Ракоці, Михайла Ломоносова для збереження пам’яток культурної спадщини Ужгорода та занесення їх до Державного реєстру нерухомих пам’яток України.

Утім, усіх питань таки не вдалося вирішити, засідання перенесли на 9 липня.

– Пов’язано це з тим, що є певний перелік питань, який потрібно узгодити. Тому ми вирішили їх перенести на завтра, – пояснив міський голова Богдан Андріїв.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини