12694
15:20 7.092021

Напередодні Дня міста в Ужгороді відбулася сесія міськради

Політика 12921

У вівторок, 7 вересня, відбулося друге пленарне засідання Ужгородської міської ради VIII скликання.

Найперше – затвердили звіт про виконання бюджету Ужгородської міської територіальної громади за II квартал 2021 року. За І півріччя цього року в бюджет надійшло 105,5 % уточненого планового показника, надходження до резервного фонду склали 122,8 % до плану. Вже на наступній сесії, будуть винесені питання, щодо перерозподілу коштів на ті чи інші об’єкти.

Відтак затвердили низку міських програм. Зокрема, затвердили Програму створення та поповнення міського матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Йдеться про запас будівельних і пально-мастильних матеріалів, лікарських засобів та виробів медичного призначення, продовольства, техніки, технічних засобів та інших матеріальних цінностей для запобігання і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій тощо. Також підтримали Програму «Безпечне місто Ужгород на 2023-2026 роки». Вона  спрямована на покращення безпеки та громадського порядку в Ужгороді, впорядкування паркування автомобілів, забезпечення роботи системи відеоспостереження. На реалізацію Програми на 4 роки загалом передбачено 10 млн грн.

Надали також кільком ужгородцям матеріальну допомогу на лікування. Йдеться в середньому про 10-15 тис. грн. Маленькому ужгородцю з важкою недугою виділили 73 тис. грн.

Також на сесії депутати вкотре збільшили розмір статутного капіталу КП «Водоканал м. Ужгорода» і затвердили його в розмірі 124 млн 69 тис. грн.

Збільшили також статут КП «Архітектурно-планувальне бюро» та затвердили його в розмірі 850 тис. грн. 

Затвердили також питання про дострокове припинення дії Програми утримання та фінансової підтримки спортивних споруд КП «Стадіон «Авангард» на 2021-2023 роки – у зв’язку зі створенням комунальної установи «Стадіон «Авангард».

Тут варто також зазначити, що питання, щодо стадіону було дискусійним. Оскільки у рамках «Великого будівництва» там хочуть побудувати Льодовий палац, або ж закритий легкоатлетичний комплекс. Загальна площа – 11 га. Тож у депутатів виникла дискусія чи доцільно передавати цю земельну ділянку КП «Стадіон «Авангард» чи просто залишити її у комунальній власності міста. Як результат, міські обранці вирішили залишити її у комунальній власності міста.

На завершення сесії міський голова нагадав усім присутнім, що вже на цих вихідних 11-12 вересня Ужгород святкуватиме Дні міста. 

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах