12702
11:08 12.092021

На Берегівщині відбулися загальні збори місцевого осередку ТУКЗ-КМКС села Геча

Політика 6172

Місцеві осередки Товариства угорської культури Закарпаття (КМКС) проводять щорічні загальні збори. Зокрема 9 вересня зібрання відбулось і в селі Геча Берегівського району. Учасники зборів підбили підсумки роботи організації за минулі півтора року.

Голова місцевого осередку ТУКЗ-КМКС Каталін Попович у своєму звіті згадала про місцеві вибори восени минулого року й підкреслила, що мешканці Гечі активно скористалися виборчим правом і проголосували в основному за кандидатів від «КМКС» Партії угорців України. Пані Каталін зазначила, що організація поповнилася дев’ятьма новими членами й це є обнадійливим фактом з огляду на майбутнє. За її словами, через епідемію минулого року більшість запланованих масових культурних заходів провести не вдалося, однак відбулися меморіальні дійства у вузькому колі. Крім того, у серпні в селі влаштували традиційний фестиваль сливового леквару, до якого долучилося чимало учасників. Голова місцевого осередку повідомила, що завдяки підтримці Фонду ім. Габора Бетлена та Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС було встановлено сучасний насос у роздягальні біля футбольного поля.

Участь у зборах узяли також голова Берегівського районного осередку ТУКЗ-КМКС Йожеф Шін, староста Гечі, секретар з питань економіки та місцевого самоврядування Товариства угорської культури Закарпаття Андраш Мештер.

Село за останній час значно розвинулося. Це сталося насамперед завдяки Товариству угорської культури Закарпаття, зазначив Йожеф Шін. «Якщо в селі є люди з ентузіазмом, які хочуть зробити щось для громади, то й зі складної ситуації легше знайти вихід», – наголосив він. Йожеф Шін також детально розповів про роботу організації та окреслив плани на майбутнє.

Андраш Мештер, у свою чергу, повідомив про наміри побудувати в селі дім панахиди для місцевої громади. Крім того, він нагадав присутнім про можливість долучитися до програми підтримки Благодійного фонду «КМКС», яка допомагає селянам підготувати необхідні офіційні папери про право власності на землі сільськогосподарського призначення. Завдяки цій роботі в Гечі такі документи виготовлені на 50–60%.

Наприкінці зустрічі 72 селян отримали документи про приватизацію землі, які виготовили в рамках вищезгаданої програми підтримки ТУКЗ-КМКС.

Олександра Чуга/Csuha Alexandra

Kárpátalja

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах