1279
17:03 8.072016

Закарпатці гуртом долають проблеми

Політика 2173

В області втілюють 75 проектів на 40 мільйонів гривень для покращення життя громад

20160708_123915

Спільний проект Європейського Союзу та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» співпрацює з громадами в усіх регіонах України для підтримки розвитку сільських територій шляхом впровадження ініціатив з відродження громад для реального покращення рівня їх життя на місцевому рівні. Проект підтримує співпрацю громад з обласними, районними та місцевими органами влади за допомогою розвитку та реалізації багатостороннього партнерства між громадами та місцевою владою, приватним сектором та міжнародними донорськими організаціями задля покращення якості життя на селі.

Як повідомив під час брифінгу директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури облдержадміністрації Едуард Маляр, на Закарпатті Проект «Місцевий розвиток орієнований на громаду» розпочався в березні 2008 року. Згодом в краї успішно розпочалася друга фаза Проекту – в липні 2011-го. «Протягом цього періоду в області реалізували 116 мікропроектів з відновлення 62 дитячих садків та шкіл, 24 медичних пунктів. Серед успішно втілених проектів також відновлення 5 об’єктів з доступу до якісної води та 23 енергозберігаючого вуличного освітлення. Ці місцеві ініціативи були успішно реалізовані завдяки об’єднанню зусиль мешканців сіл, місцевої, районної та обласної влади, Проекту «Місцевий розвиток орієнований на громаду» та приватних спонсорів», – поінформував Едуард Маляр.

За словами спеціаліста з розвитку громад Любові Павлович, вартість мікропроетів громад за період першої та другої фаз становить понад 20 мільйонів гривень. «Внесок громад становить понад мільйон гривень, Проекту «Місцевий розвиток орієнтований на громаду» – майже 9 мільйонів гривень, а внесок місцевих органів влади – більше 10 мільйонів гривень», – каже спеціаліст.

Нині на Закарпатті триває третя фаза проекту, яка впроваджується по двох компонентах: основний та розвитку міст. У них беруть участь 8 районів: Берегівський, Великоберезнянський, Виноградівський, Воловецький, Іршавський, Мукачівський, Ужгородський та Хустський. Зокрема, 29 сільських рад, дві селищні та міська рада. Партнерами проекту стали Ужгород та Хуст.

«32 громади склали плани розвитку та визначили пріоритетні завдання. Зокрема, ними передбачено здійснити енергозберігаючі та енергоефективні заходи у 19-ти шкільних і дошкільних установах, 9-ти закладах охорони здоров’я. Мешканці трьох сіл будуть забезпечені питною водою, одна громада вирішить екологічну проблему, – зазначила Любов Павлович. – 35 ОСББ та чотири громадських організацій Ужгорода та Хуста з допомогою підтримки Проекту «Місцевий розвиток орієнований на громаду» та міської влади вирішили власні проблеми щодо енергозбереження, забезпечення умов та безпеки проживання. Два ОСББ міста Хуст вирішать проблему комплексної термомодернізації».

Взагалі, протягом третьої фази проекту в області планують впровадити 75 мікропроектів на суму майже 40 мільйонів гривень., інформує прес-служба Закарпатської ОДА.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
«Гуцулка Ксеня» та Остання ніч у Хусті»: театральні прем’єри Хустського театру в Ужгороді
12:05
Закарпатські митники виявили неточності у документах харківського бізнесмена
11:19
У Тячеві відбувся Форум, присвячений 10-річчю децентралізаційної реформи в Україні
10:20
Зарічанська громада знову зустріне Героя
10:01
Актуальне інтерв’ю з головою Закарпатської ОВА Віктором Микитою про ПП «Лужанка-Берегшурань»
09:43
Стало відомо про загибель жителя Виноградівської громади
09:21
Школярі Ужгорода упродовж місяця вчитимуться правильному поводженню із відходами, адже їх можна і необхідно перетворювати на ресурс
08:52
Дві прем’єри в Ужгороді презентує Закарпатський обласний театр драми та комедії
18:38
Патрульна поліція Закарпаття нагадує
18:29
У Мукачеві виявили нетверезого водія, який створював аварійні ситуації
18:22
Всі новини