1282
18:12 8.072016

Позитивні зміни в українсько-угорських відносинах

Політика 2642

2 липня відбувся круглий стіл, який проводився на базі XXIV Закарпатського літнього університету в селі Синевирська Поляна. Участь у ньому взяли урядовці, депутати із Угорщини та Закарпаття.

24833Політики обох країн обговорювали питання українсько-угорської співпраці, інтеграції України до Європейського Союзу та всі ті зміни, що відбулися у двосторонніх дипломатичних відносинах.

Жолт Неймет, голова Комітету закордонних справ парламенту Угорщини, у своєму виступі розповів, що коли у світі говорять про нашу країну, то згадують тільки про ті військові дії, які зараз проходять на її території. «Україна – це держава з великою історією, котра пережила і революцію, і зміну влади, а тепер змушена боротися за свій суверенітет з сусідньою країною. У такій ситуації дуже важливо, щоб ми, угорці, що століттями живемо поряд, допомагали у вирішенні проблемних питань», – зазначив високопосадовець.На його думку, останнім часом робиться акцент на розвитку двосторонніх відносин, особливо стосовно відпочинку дітей. І дуже важливою є подальша підтримка цієї політики.Вирішення конфлікту на території України – одне з найважливіших питань світової політики. «Ми як сусіди теж маємо посприяти мирному врегулюванню ситуації, але нині, на жаль, ще не створені інструменти її розв’язання. Незалежно від цього ми бачимо Україну членом Європейського Союзу», – наголосив Жолт Неймет.

Важливо, щоб Вишеградська четвірка теж підтримувала прагнення України до інтеграції з ЄС. Велике значення має те, аби в країні були стабільність, економічний розвиток, демократія та гідне життя для всіх громадян.

Жолт Чутора, заступник Державного секретаря Міністерства зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини, розповів про позитивні моменти угорсько-української співпраці: «Відносини наших країн оживилися, міністр закордонних справ України Павло Клімкін у лютому відвідав Будапешт та оцінив роботу Консульства Угорщини в м. Берегові. Ми намагаємось активізувати наші відносини на всіх рівнях, зокрема і між Президентом Петром Порошенком та Прем’єр-міністром Віктором Орбаном. Україна після двох років перерви направила до нас свого посла».

Андрея Бочкор, депутат Європейського парламенту, зазначила, що представники партії Fidesz роблять усе для того, аби допомогти в інтеграції України до ЄС, у залагодженні конфлікту з Росією та спрощенні візового режиму.

Ерно Кешкень, посол Угорщини в Україні, у своєму виступі згадав, що Угорщина однією з перших визнала незалежність України й відкрила тут посольство.

Василь Брензович, голова ТУКЗ та народний депутат України, сказав, що потрібно зміцнювати українсько-угорські відносини, і наголосив: те, що через два роки нарешті назначено нового посла, є важливим кроком.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах