12897
14:08 28.102021

У засіданні Ужгородської міськради оголосили перерву через протести медиків

Політика 12660

У четвер, 28 жовтня, в Ужгороді депутати зібралися на пленарне засідання чергової ХІ сесії VІІІ скликання. На порядку денному в міських обранців було кілька десятків різних питань.

Насамперед, підтримали звернення до Президента та Уряду, щодо відкликання законопроєкту №6062 «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України», яким передбачається перенесення джерел фінансування доходів бюджету розвитку в загальний фонд.

За словами депутатів, цим проектом передбачається ліквідація з 2023 року бюджету розвитку місцевих бюджетів, що є катастрофою для територіальних громад. Це означає, що громади не зможуть зберігати кошти на депозитних рахунках, не зможуть належно планувати розвиток. Адже саме з бюджетів розвитку фінансуються капітальні видатки громад, які спрямовуються на: соціально-економічний розвиток, виконання інвестиційних проектів, будівництво, капітальний ремонт та реконструкцію об’єктів соціально-культурної сфери.

Відтак депутати проголосували за передання в оренду на п’ять років без проведення аукціону комунальне майно Закарпатській обласній універсальній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка. Йдеться про

нежитлові приміщення площею 153 кв м за адресою: м. Ужгород, вул. Капітульна, 10. Орендну плату встановили у сумі 1,00 грн а рік без ПДВ.

На таких самих умовах управлінню державної казначейської служби України в м. Ужгороді передадуть в оренду вбудовані приміщення будівлі літ. Б площею 257,2 кв м за адресою: м. Ужгород, пл.Жупанатська, 3, які перебувають на балансі управління капітального будівництва Ужгородської міської ради.

Відтак затвердили проєкт рішення про прийняття у комунальну власність територіальної громади Ужгорода цілісного майнового комплексу Комунального некомерційного підприємства «Ужгородська районна клінічна лікарня». Також рішенням передбачено звернутися до Ужгородської районної ради щодо її виходу зі складу засновників лікарні і передачі Ужгородській міській раді, відповідно до законодавства, всіх повноважень, прав та обов’язків засновника.

Підтримали також на засіданні Програму підтримки підрозділів управління Служби безпеки України в Закарпатській області на 2022 рік прийняли сьогодні на сесії Ужгородської міської ради. На її реалізацію передбачено 500 тисяч грн.

Відтак депутати оголосили про перерву в роботі, через протести медиків під стінами Закарпатської ОДА. Варто зазначити, що нині під час сесії обласної ради, мали розглядати питання про приєднання 15 обласних закладів охорони здоров’я до Закарпатської обласної клінічної лікарні ім. А.Новака.Тож більшість депутатів міської ради вирішила піти на протест, аби особисто підтримати лікарів.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах