12973
14:36 18.112021

Через відсутність кворуму сесія Ужгородської міськради не відбулася

Політика 15816

У четвер, 18 листопада, мало відбутися засідання чергової ХІІІ сесії Ужгородської міської ради VІІІ скликання. Утім, за відсутності кворуму, засідання перенесли на 29 листопада. У сесійній залі зареєструвалося всього 12 депутатів.

Мiський голова Богдан Андріїв пояснив відсутність кворуму політичною кризою, яка склалася на Закарпатті. Зокрема, новиною про звільнення очільника Закарпатської ОДА Анатолія Полоскова, а також тим, що не вирішене питання з керівником обласної ради.

Нагадаємо, нині на порядку денному в міських обранців мало бути безліч питань. Серед іншого і скандальний проект рішення про зміни цільового призначення колишньої території заводу “Модуль”, загальною площею понад 13 гектарів. На попередній сесії, після розголосу, дане питання було знято з розгляду.

Користуючись нагодою, в сесійній залі виступили мешканці квартир на площі Петефі 40в. Нагадаємо, там через будівництво тріснули стіни кількох квартир, які розташовані поруч. За словами людей, ремонт забудовник розпочав з червня цього року, а нещодавно через те, що робітники викопали котлован, тріснули стіни в їхніх квартирах. Роботи в сусідньому дворі розпочав забудовник Олександр Опшитник, який отримав будівельний паспорт.

Наразі мешканці квартир заявляють, що будівництво розпочалося без їхньої згоди. Тож зі скаргою звернулися до прокуратури. А також простять міського голову зупинити це свавілля.

– Так, це дійсно скандальна забудова, – наголосив міський голова Богдан Андріїв. – У 2007 році цьому недобросовісному забудовнику була надана земельна ділянка у приватну власність і він звернувся для отримання будівельного паспорта. Там були певні умови, такі як дозвіл сусідів, дозвіл культурної спадщини тощо. Але він їх не виконав. І почав зводити там незрозумілий будинок із порушенням усіх норм. Я і депутати були на місці будівництва. Тож ми звернулися до поліції, прокуратури, скасували на засіданні виконкому цей будівельний паспорт. На сесії ми також не дамо згоду на зміну цільового призначення. Тож вже застосовано всі важелі впливу, аби зупинити це будівництво.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах