13036
14:47 11.122021

На засідання ради Берегівської міської територіальної громади з’явилися депутати лише двох фракцій

Політика 7487

10 грудня відбулася чергова сесія ради Берегівської міської територіальної громади, на якій чимало питань порядку денного довелося зняти з розгляду, оскільки присутніми були депутати лише двох фракцій – «КМКС» Партії угорців України та Демократичної партії угорців України.

Як повідомив журналістам з цього приводу голова Берегівської міської територіальної громади Золтан Бабяк, на погоджувальній раді перед засіданням жодна із фракцій не попереджала, що не долучиться до сесії через політичний тиск чи будь-які інші причини.

«Усі питання порядку денного стосувалися добробуту територіальної громади, але, за винятком двох фракцій, інші депутати не брали участі в голосуванні. Виборці мають знати, що, можливо, вони приходять на засідання лише тоді, коли потрібно представляти партійні або чиїсь інші інтереси», – підкреслив Золтан Бабяк.

За словами очільника територіальної громади, депутати збираються щомісяця. Їхнє завдання – брати участь у засіданнях комісій, погоджувальної ради, у сесіях ради. «На жаль, сьогодні деякі депутати пропустили це. Прикро, адже з огляду на конструктивну співпрацю в минулому можна було б попросити про перенесення засідання, але ніхто не попередив про це. Таке ставлення завдає шкоди політичному клімату територіальної громади», – зазначив голова ОТГ.

Очільниця фракції «КМКС» Партії угорців України Кароліна Дорчі підкреслила: «Сьогоднішня відсутність є абсолютно неполіткоректною з боку інших фракцій, адже позавчора їхні голови взяли участь у погоджувальній раді, де ми обговорили всі питання й вони запевнили, що будуть на сесії».

«На нинішньому засіданні ради ми мали проголосувати за низку питань, які стосуються нашої територіальної громади та її мешканців, а також належного функціонування комунальних закладів. Тож разом із колегами-депутатами й виборцями територіальної громади чекаємо на спільну заяву фракцій «Команда Андрія Балоги», «Європейська солідарність», «Слуга народу» та «Рідне Закарпаття» про причини відсутності», – зазначила Кароліна Дорчі.

Присутні на засіданні депутати схвалили звіт голови громади про роботу виконавчого комітету міськради з вересня 2020-го по жовтень 2021 року. Було обговорено ряд питань щодо бюджету та благоустрою. Депутати проголосували за низку програм, зокрема стосовно соціального захисту нужденних, розвитку культури, підтримки роботи Берегівської дитячо-юнацької спортивної школи. Схвалили угоди про побратимство між населеними пунктами Четфолво та Леаньфолу (Угорщина), Мужієво та Чокакев (Угорщина), а також ряд земельних питань.

На завершення засідання з нагоди Дня місцевого самоврядування в Україні Золтан Бабяк вручив грамоти за розвиток територіальної громади, ефективне впровадження принципів демократичного самоврядування та сумлінну працю головам фракцій Кароліні Дорчі й Дьизиву Товту, начальниці управління культури та освіти Едіті Бабяк, головному спеціалісту оргвідділу Жужанні Беловарі, а також старостам населених пунктів територіальної громади: Яношу Балогу, Аттілі Надю, Маріанні Варзі й Маргіті Якаб.

CsA/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді говорили про потенціал міст України та Словаччини
18:13
У Мукачеві, у зв'язку з ремонтом, з 18 квітня по 1 травня обмежать рух автомобілів по вулицях Університетська та Перемоги
16:12
Громада Закарпаття співпрацюватиме із громадою Донеччини
15:51
Набір до патрульної поліції Закарпаття триває
15:31
Десятьом громадянам України обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави
15:19
На Закарпатті двоє підлітків вели до кордону чотирьох порушників
14:53
Міжнародна наукова конференція на факультеті міжнародних економічних відносин в УжНУ
14:43
У Мукачеві завершується прийом заявок на участь у конкурсі піаністів
14:20
Закарпатській судовій охороні провели практичне заняття щодо виявлення зброї
13:50
Задушив до смерті: ужгородець, якого підозрюють у вбивстві мешканки Київщини, перебуватиме під вартою
13:36
Всі новини