13069
17:22 18.122021

Рада Чопської міської громади провела останнє в цьому році засідання

Політика 8194

На засіданні 11-ї сесії ради Чопської міської громади VIII скликання, яке відбулося 15 грудня, узяли участь усі 26 депутатів.

Перед початком роботи з короткою різдвяно-новорічною програмою виступили вихованці дитячого садочка «Казка», затим колеги привітали з днем народження депутата Міклоша Югаса, члена фракції «КМКС» ПУУ.

Відтак перейшли до обговорення питань порядку денного, які суттєво вплинуть на якість життя мешканців та розвиток територіальної громади.

Порядок денний складався із 45 проєктів рішень, зокрема одного зареєстрованого додатково. Депутати схвалили доповідь про бюджет громади з січня по вересень поточного року, прийняли програму поводження з твердими побутовими відходами на 2022–2023 роки, питання про перерозподіл субвенцій з місцевого бюджету, необхідних для проведення медичних оглядів для прийому на строкову військову службу, військову службу за контрактом тощо. Внесли зміни до цьогорічного бюджету, затвердили Програму фінансової підтримки закладів первинної та вторинної медичної допомоги Чопської громади на 2021-й, а також Програму соціально-економічного та культурного розвитку на 2021–2023 роки. Крім того, прийняли в комунальну власність Чопської громади майно зі спільної власності територіальних громад населених пунктів області та заборонили нічну торгівлю алкогольними напоями на території Чопської громади. Прийняли рішення із 21 земельного питання та надали дозвіл на розробку двох планів землеустрою.

Найважливішим стало питання бюджету Чопської міської громади на 2022 рік.

– Проте перед голосуванням за бюджет не було попереднього узгодження з депутатами, – наголосив голова фракції «КМКС» ПУУ Оскар Балог. Він зазначив, що, як і на попередніх засіданнях, цього разу не взяли до уваги пропозиції про внесення змін, тому бюджет у цій редакції фракція не могла підтримати. – Наступного року, як показують цифри, грошей буде явно менше. На розвиток передбачена мінімальна сума, але ми не мали можливості внести правки і щодо цих питань. Те, що ми просили і пропонували, звісно, ​​не було враховано, тому ми не могли підтримати бюджет у такому вигляді.

– Більша частина бюджету, понад 90%, ітиме на зарплати, тож, якщо не залучити зовнішні ресурси, за ці кошти буде дуже важко реалізувати якісь серйозні проєкти розвитку. Сподіваюся, грошей буде достатньо для ремонту доріг та оновлення закладів, але перспектив щодо реалізації інших серйозних проєктів немає, – зазначив Оскар Балог.

Вікторія Рего/Rehó Viktória/Kárpátalja hetilap

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах