13194
15:58 15.022022

Ужгородська міська рада зібралася на позачергову сесію щодо тероборони

Політика 7766

Із огляду на ситуацію в країні, 15 лютого відбулося позачергове засідання Ужгородської міської ради. Головні питання порядку денного – виділення коштів для формування та матеріального забезпечення підрозділів територіальної оборони.

Зокрема, до 2 мільйонів гривень на 2022 рік збільшено обсяг міської Програми організації та забезпечення підрозділів територіальної оборони на 2022-2024 роки. Перед тим сума була 200 тисяч.

Також депутати внесли зміни щодо збільшення вдвічі обсягу Програми створення та поповнення міського матеріального резерву для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у місті Ужгород на 2022-2026 роки. У програмі було передбачено 50 млн грн, змінами їх збільшили до 100 млн грн.

– Для підтримки обороноздатності нашої країни, допомоги військовослужбовцям, посилення підрозділів територіальної оборони – сьогодні скликали позачергову сесію міської ради і проголосували за виділення додаткових коштів. Ці 2 млн ми передамо військовим. Міністерство оборони вже саме приймає рішення про доцільність, на що саме потрібно витратити ці кошти, – наголосив мер Ужгорода Богдан Андріїв. – Також збільшили резерв для запобігання виникненню і ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій у місті Ужгород. Якщо буде потрібно, то цю програму ми наповнимо коштами, для того, аби можна було купувати продукти харчування, воду, протигази тощо для всього міста.

Насамкінець міський голова запросив усіх 16 лютого долучитися до загальнодержавного єднання на підтримку консолідації українського суспільства, зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз. О 10-ій годині відбудеться підняття Державного Прапора України на найвищому в Ужгороді флагштоку – на площі Богдана Хмельницького.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах