13204
16:45 16.022022

На позачерговій сесії Закарпатська облрада виділила 4 мільйони на територіальну оборону

Політика 7904

Сьогодні, 16 лютого, у День єднання, депутати Закарпатської обласної ради зібрались в Ужгороді на засідання позачергової сесії.

Як повідомила прес-служба облради приводом для позапланової зустрічі у сесійній залі стали інформаційні повідомлення про посилення загроз безпекової ситуації в Україні, провокованих ескалацією військової агресії з боку Російської Федерації.

На початку засідання у залі зареєструвалося 52 депутати. Щоправда, згодом до них долучились ще кілька колег, оскільки рішення приймались більшою кількістю голосів. Також у сесійній залі були присутні народні депутати, дипломати із сусідніх країн, обласні та районні чиновники, керівники правоохоронних і контролюючих органів, військові, журналісти, громадські діячі та ін.

На початку засідання традиційно хвилиною мовчання вшанували Героїв, що віддали своє життя за свободу і незалежність України.

Голова обласної ради Володимир Чубірко зазначив, що депутати, у межах своїх повноважень мають вирішити вкрай нагальні й актуальні питання. «Першочерговим є – забезпечення безперебійної життєдіяльності області на випадок надзвичайної ситуації. Сприяння у створенні і формуванні сил територіальної оборони та забезпечення приміщеннями і фінансуванням штабів сил територіальної оборони», – наголосив голова обласної ради.

Також за його словами заради безпеки жителів області – медичні установи краю, органи управління цивільного захисту, правоохоронні органи та військові формування працюють злагоджено та у посиленому режимі. Відповідні структури забезпечують цілодобову роботу.

Після цього слово взяв голова Закарпатської облдержадміністрації Віктор Микита. Під час свого виступу очільник ОДА закликав депутатський корпус об’єднатися й проголосувати за рішення про невідкладні заходи щодо підвищення рівня та спроможності територіальної оборони нашої області на усіх рівнях. «Сьогодні ми маємо реальну можливість показати усій країні приклад єднання та стратегічного бачення у безпековому секторі краю. Оборона – це справа кожного та усіх разом… Зараз це критично важливе питання», – підкреслив Віктор Микита.

Отож на порядку денному Закарпатської облради цього дня були проєкти всього кількох рішень:

– Про внесення змін до Програми організації та забезпечення територіальної оборони, призову на строкову військову службу та військово-патріотичного виховання населення Закарпатської області на 2021-2025 роки.

– Про затвердження звіту про виконання обласного бюджету за 2021 рік.

– Про внесення змін до рішення обласної ради від 23.12.2021 № 527 «Про обласний бюджет на 2022 рік».

Як повідомили депутати під час засідання цього ж дня, 16 лютого, зранку проведено засідання постійних комісій обласної ради з питань бюджету; регламенту, депутатської діяльності, етики, нагороджень, правових питань та антикорупційної діяльності, де підтримано ці ініціативи та попередньо розглянуто запропоновані питання. Отож і при голосуванні питань не виникало, а відтак ці рішення були підтримані всіма присутніми депутатами.

Мова йде про виділення обласною радою додаткових 4 мільйонів гривень на територіальну оборону. Кошти планують спрямувати на покращення матеріально-технічного забезпечення та інших заходів із підготовки підрозділів тероборони регіону.

Голова облради також розповів, що Закарпатська область один з трьох регіонів, котрі виділили найбільше коштів на територіальну оборону. Гроші підуть на радіозв’язок, координацію роботи силових структур, які забезпечують безпеку мешканців області та ін. Ще одна  частина піде на створення збройних кімнат.

Під час засідання депутати Закарпатської облради на знак єдності зробили спільне фото з Державним прапором та заспівали гімн України. Треба визнати цього дня вони голосували майже одноголосно, а рішення приймались без особливих зауважень та дискусій.

Руслан ФАТУЛА

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах