13237
10:21 22.022022

Заява Президії ГО «Товариства угорської культури Закарпаття»

Політика 12929

ГО «Товариство угорської культури Закарпаття» (ГО «ТУКЗ-КМКС») стурбоване військовою ескалацією. Ми переконані, що в епоху ядерної зброї накопичені конфлікти не можна вирішити силою. Ми закликаємо лідерів великих держав, український уряд зробити все можливе, щоб уникнути війни та вирішити проблеми мирним шляхом.

Прийняті останніми роками закони України не сприяють реалізації міжнародних договорів, укладених нашою державою у сфері захисту національних меншин. Ми вважаємо, що відновлення мовних та освітніх прав меншин в Україні може зробити значний внесок у збереження миру та стабільності.

«ТУКЗ-КМКС», враховуючи ситуацію, яка склалася в нашій області, незважаючи на те, що відповідні органи продовжують переслідувати по безпідставних звинуваченнях благодійні фонди, що створені Товариством, все ще готово брати участь у формуванні стабільної, більшості в Закарпатській обласній раді.

На нашу думку, у цій надзвичайно напруженій ситуації є безвідповідально нападати на голову обласної державної адміністрації за його висловлювання про братерство народів, а також на голову обласної ради за його візит до Будапешта, що було надзвичайно плідним та перспективним.

Фракція «КМКС» обласної ради проголосувала за підтримку фінансування територіальної оборони з обласного бюджету, але водночас закликає компетентні органи не допустити потрапляння зброї до рук злочинців та екстремістських сил, і робити все можливе для забезпечення громадської безпеки.

Ми висловлюємо подяку уряду Угорщини за підтримку інфраструктурного розвитку Закарпаття, про що заявив заступник міністра Левенте Мадяр під час свого візиту до Закарпаття, особливо щодо сміттєпереробного заводу у с. Яноші, що обіцяє вирішити цю гостру проблему.

Ми вітаємо, що Європейська Комісія має намір надати значну підтримку для інфраструктурного розвитку прикордонного регіону України, що межує з ЄС, про що поінформував єврокомісар з питань розширення Олівер Вархелі депутатку Європейського Парламенту Андрею Бочкор та голову «ТУКЗ-KMKС» Василя Брензовича.

м. Ужгород, 21.02.2022 р.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах