13263
14:48 23.022022

РНБО пропонує запровадити надзвичайний стан в Україні

Політика 5881

Рада національної безпеки і оборони України запропонувала ввести режим надзвичайного стану на території України, крім Донецької і Луганської областей.

Верховна Рада затвердить відповідне рішення у найближчу годину.

У ситуації, що склалася довкола посилення російської агресії та ймовірності вторгнення сил РФ в Україну, влада готова буде запровадити режим воєнного стану. Таке рішення ухвалять миттєво, але поки його немає. Про це сьогодні заявив секретар РНБО Олексій Данілов на брифінгу.

Надзвичайний стан буде введено на 30 днів, але у разі необхідності президент може продовжити його ще на 30 днів.

Зокрема, йдеться про посилення охорони громадського порядку та об’єктів, які забезпечують життєдіяльність населення, народного господарства, додаткове обмеження руху транспорту, огляд машин, перевірку документів людей.

Данілов наголосив, що у залежності від територій будуть ухвалюватися «посилені» чи «пом’якшені» заходи, які прописані у законодавстві про правовий режим.

«Це превентивні питання для того, щоб у країні зберігався спокій, щоб у нас працювала економіка. Ми неодноразово казали: головне завдання, яке перед собою ставить Росія ㅡ це через внутрішню стабілізацію досягти своєї мети. Для запобігання цьому було ухвалене таке рішення», ㅡ сказав Данілов.

Також він наголосив, що режим надзвичайного стану буде введено на території України, крім Донецької і Луганської областей.

«У Донецькій та Луганській областях є окремий режим, тому там надзвичайний стан не вводиться. На жаль, він там запроваджений ще з 2014 року», — відзначив Данилов.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах