13439
13:16 28.032022

Позиція Угорщини щодо України така ж, як і у Європейського Союзу та НАТО

Політика 17972

Твердження українських політиків і ЗМІ про те, що Угорщина проводить іншу політику, ніж Європейський Союз і НАТО щодо українсько-російської війни та підтримки України, не відповідають дійсності – в результаті фактів брехня, яку поширюють про Угорщину, розвінчується.

Той факт, що 1 березня Угорщина приєдналася до країн ЄС, які підтримують розгляд та прийняття заявки України на членство в прискореній процедурі, не можна не вважати свідченням доброзичливості щодо України.

Угорщина проголосувала за пакет санкцій Європейського Союзу, який був введений проти Росії через вторгнення в Україну. Тож звинувачення українських політиків та ЗМІ у тому, що Угорщина виступає проти відключення Росії від міжнародної платіжної системи SWIFT, із самого початку не були правдою. Швидко стало зрозуміло, що антиугорська істерія безпідставна. З іншого боку, той факт, що Сполучені Штати, керуючись власними інтересами, дозволили виключити із системи лише обмежену кількість неключових російських банків, не набуло розголосу.

Подібний галас в Україні викликало те, що Угорщина, мовляв, торпедувала бойкот ЄС на постачання енергоносіїв із Росії. Це опосередковано спростував сам канцлер Німеччини Олаф Шольц у своїй заяві 7 березня, відповідно до якої ЄС свідомо виключив питання постачання енергоносіїв із переліку санкцій проти Росії, оскільки, за його словами, наразі немає іншого способу забезпечити енергопостачання Європи. За його словами, наразі по-іншому вирішити питання енергопостачання Європи, яке забезпечує тепло, мобільність, електро- та промислову енергію, неможливо. Він наголосив також, ніби, підтвердивши позицію Угорщини, що енергопостачання має важливе значення для надання державних послуг і для повсякденного життя громадян Німеччини.

Востаннє Угорщина стала об’єктом українських політичних і медіа-атак через те, що, за звинуваченнями Києва, Угорщина виступає проти того, щоб НАТО запровадило безпольотну зону над Україною. Тут ясність вніс Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, коли на пресконференції після зустрічі міністрів оборони країн НАТО 16 березня заявив, що члени НАТО єдині у своєму рішенні не закривати повітряного простору над Україною.

Він наголосив, що Альянс не надсилатиме війська НАТО на землі чи літаки НАТО у повітрі. НАТО має намір запобігти ескалації українсько-російської війни і тому не може робити кроків, які можуть спровокувати повномасштабну війну між Альянсом і Росією, підкреслив Столтенберг.

(vb)

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
В Ужгороді вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи
19:16
Закарпатський молитовний сніданок: за Україну і її захисників
19:06
Історик Володимир Фенич про «Іменний довідник священників історичної Мукачівської греко-католицької єпархії»
16:55
У Закарпатській обласній бібліотеці провели перше засідання книжкового клубу
16:44
У Мукачеві виявили чоловіка, який перевозив вантаж без відповідних документів
16:30
Харків’янка ходить по цвяхах і рятує закарпатців від стресу
15:25
В обласному центрі Закарпаття вшанували 38 роковини Чорнобильської трагедії
15:09
На Закарпатті затримали групу озброєних зловмисників, які в масках увірвалися до будинку пенсіонерки, звʼязали її та вимагали гроші
14:58
Закарпатські ватерполісти серед призерів всеукраїнських змагань
14:11
У Великій Доброні відкрили 58-й Тиждень угорської рідної мови
13:51
Всі новини