13483
13:22 27.042022

Любов Непоп: Угорщина приєдналася до листа 8 глав держав-членів ЄС на підтримку прискореного приєднання України до ЄС

Політика 16068

Інтерв’ю Надзвичайного та Повноважного Посла України в Угорщині Любові Непоп для “Partizán 60”. Подаємо короткий опис-переклад українською з офіційної сторінки Посольства України в Угорщині в Фейсбук, повну версію можна переглянути і послухати угорською мовою за посиланням, що розміщене внизу тексту.

Посол розповіла про те, що пережила Україна за два місяці повномасштабної війни Росії проти нашої країни, наголосивши, що російська агресія триває з 2014 року. Російські звірства в Бучі та інших мирних містах, героїчна оборона Чернігова, обстріли Одеси та блокада Маріуполя – все це обличчя російської війни проти України.

Л. Непоп спростувала звинувачення на адресу полку “Азов”, наголосивши, що він є регулярним підрозділом Національної гвардії України, а також закликала тих, хто висловлює свої закиди на адресу наших захисників, звернути увагу на звірства російської армії і геноцид, який вона здійснює проти українського народу.

Також Посол наголосила, що питання територіальної цілісності не може бути компромісом для України, та підкреслила, що сьогодні Президент України Володимир Зеленський має безпрецедентний рівень підтримки всього українського народу, українці повністю довіряють своїй армії, готові боронити свою країну і впевнені в нашій перемозі.

Посол пояснила, чому для України так важливо мати всю необхідну зброю: якщо ми не будемо захищатися, то вся країна перетвориться на одну велику Бучу, а російські війська дійдуть і до українсько-угорського кордону, то ж це і інтерес Угорщини допомогти нам вистояти.

“І коли я прошу зброю для України, то прошу її для українських угорців, які захищають свою батьківщину Україну”, – сказала посол.

Посол відповіла на запитання щодо санкцій – вже запроваджені санкції важливі і діють, але допоки війна триває, потрібно посилювати санкційний тиск на росію і енергетика – саме та сфера, яка може завдати найбільшого ефекту, щоб зупинити фінансування російської військової машини. Україна внесла свої пропозиції щодо того, як можна на практиці запровадити таке ембарго, щоб воно вдарило саме по росії.

Стосовно отримання статусу країни-кандидата на членство в ЄС Посол зазначила, що ми очікуємо, що це відбудеться вже у червні, подякувала за те, що Угорщина приєдналася до листа 8 глав держав-членів ЄС на підтримку прискореного приєднання України до ЄС і висловила сподівання, що Будапешт активно цьому сприятиме.

Посол подякувала за прийом українських громадян в Угорщині і надання гуманітарної допомоги, акцентувавши увагу на важливості координації дій на цьому напрямі. Окремо подякувала всім угорським громадянам за солідарність, підтримку і допомогу Україні. Саме на цьому взаєморозумінні між людьми ми і маємо базувати наші добросусідські відносини.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах