13487
14:53 28.042022

Ужгородська міськрада збільшила фінансування військових частин до 5 млн грн

Політика 21253

У четвер, 28 квітня, відбулося позачергове засідання сесії Ужгородської міської ради. Присутні вшанували хвилиною мовчання пам’ять усіх громадян, які віддали свої життя за Батьківщину.

Після спільного засідання депутатських комісій, перейшли до порядку денного.

Насамперед, внесли зміни до Програми підтримки військових частин Збройних Сил України, інших військових формувань та парамілітарних організацій на 2022 рік. Депутати збільшили фінансування Програми з 2 млн грн до 5 млн грн.

Мета програми – надання посильної допомоги у матеріально-технічному забезпеченні військовим частинам ЗСУ та іншим військовим формуванням.

Також сьогодні на сесії Ужгородської міської ради внесли зміни до Програми «Безпека закладів загальної середньої освіти міста на 2022 рік». Документом передбачено організацію та забезпечення заходів із охорони 13 закладів освіти, де проживають переселенці. У нічний час охорона патрулює ці об’єкти.

Відтак депутати звільнили від оплати оренди підприємців, які використовують комунальне майно Ужгорода – йдеться про освітні заклади міста, крім Класичної гімназії, ЗОШ №№2, 5, 6, 7, 8, 10 та 11. Терміном до закінчення воєнного стану в Україні.

Також на позачерговій сесії депутати прийняли Програму соціального захисту та підтримки внутрішньо переміщених осіб на 2022 рік.

Станом на 31 березня 2022 року в Ужгороді на облік було взято близько 5 тисяч внутрішньо переміщених осіб із тимчасово окупованих територій, а також із областей, де ведуться бойові дії. Однак реальна кількість осіб, які перемістилися і фактично проживають на території Ужгорода, значно більша, їх кількість через продовження воєнних дій зростає. Завдання Програми спрямовуватимуться на першочергове забезпечення базових проблем переселенців.

Після цього, депутати проголосували за призначення директором комунального некомерційного підприємства «Ужгородська міська багатопрофільна клінічна лікарня» Ужгородської міської ради Олега Голуба, перевівши його із посади головного лікаря Ужгородської районної клінічної лікарні.

Насамкінець депутати Ужгородської міської ради підтримали зміни до Програми благоустрою міста Ужгорода на 2018-2022 роки.

Христина БІКЛЯН

Відео – Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах