13496
09:11 29.042022

Конгрес США остаточно схвалив ленд-ліз для України

Політика 7983

Палата представників схвалила законопроєкт щодо відновлення програми часів Другої світової війни. Новий законопроект дозволить більш ефективно надсилати зброю, боєприпаси та обладнання в Україну.

Про це вказано на Twitter-сторінці Палати представників.

Документ, відомий як Закон про ленд-ліз про оборону демократії України від 2022 року, прискорить передачу в Україну важливого військового обладнання та інших критичних поставок за рахунок скорочення бюрократичної тяганини. Він дозволяє де-факто дарувати обладнання з положеннями, які передбачають, що країни-одержувачі виплатять їх вартість США пізніше.

Палата представників проголосувала постанову про початок розгляду закону про ленд-ліз та захист демократії в Україні.

Довідка: Закон про надання матеріальної допомоги європейським союзникам у США ухвалили в березні 1941 року, коли війна на континенті вже тривала майже півтора року. Але це ще було за 9 місяців до формального вступу Америки в гарячу фазу війни після нападу Японії на базу Перл-Харбор 7 грудня 1941 року.

Започаткована процедура “lend lease”, тобто буквально “передання в оренду чи у борг” передбачала, що Вашингтон в стислі терміни передає військову і цивільну техніку, зброю, устаткування, боєприпаси та інше майно країнам, чия оборона є “життєво важливою” для США.

Джерело

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах