13615
15:05 13.062022

Без миру та безпеки в країнах-партнерах безпека ЄС також під загрозою – Андрея Бочкор

Політика 6214

«Ініціатива ЄС «Східне партнерство» є одним із найкращих інструментів для зміцнення Євросоюзу. Останні місяці показали, що без миру та безпеки в одній із країн-партнерів стабільність ЄС також під загрозою. Тому замість порожніх обіцянок кандидатам на членство слід надіслати фактичну відповідь, не так, як у випадку країн Західних Балкан», – наголосила депутат Європейського парламенту від партії «Фідес» Андрея Бочкор під час пленарної дискусії щодо безпеки східних країн-партнерів.

«Агресія Росії проти України показала, наскільки важливою є подальша інтеграція асоційованих з ЄС країн. Надання Україні, Молдові та Грузії статусу кандидата на вступ до ЄС посилить обороноздатність і безпеку ЄС та його східних партнерів. У східному сусідстві ЄС мають бути мир і стабільність! Заявка України на членство має важливий символічний політичний меседж, але також сприятиме демократизації та швидшому відновленню після встановлення миру», – підкреслила Андрея Бочкор.

«Із змістових елементів «Східного партнерства» дуже важливим є розвиток інфраструктури прикордонних регіонів, зокрема збільшення кількості пунктів пропуску», – акцентувала вона.

«Угорщина підтримує кроки, які сприяють миру, ініціативу «Східне партнерство», єдину позицію ЄС і солідарність з Україною, але не погоджується ані з нафтовим, ані з газовим ембарго для забезпечення стабільності та безпеки громадян країни», – заявила депутат.

Виступ Андреї Бочкор можна переглянути на її сторінці у Facebook.

(MTI)/karpat.in.ua

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах