13739
11:41 20.072022

Левенте Мадяр у Львові: Угорщина допомагає Україні всіма наявними засобами

Політика 14366

Угорщина готова надавати всебічну допомогу Україні всіма наявними засобами, заявив заступник міністра закордонних справ Угорщини Левенте Мадяр у Львові під час зустрічі з міським головою.

Левенте Мадяр наголосив, що Угорщина готова приймати на лікування поранених українських військових та дітей у великій кількості.

Країна продовжить і стипендіальну програму, в рамках якої прийме кілька тисяч українських студентів, що були змушені покинути батьківщину або перервати навчання, додав заступник міністра.

Він також повідомив, що Угорщина готова розширити гуманітарну програму на заході України, адже Угорська екуменічна служба допомоги у Львові має великий офіс, через який угорський уряд реалізовує благодійні програми.

Міський голова Андрій Садовий показав, що сталося в місті за останні місяці. За його словами, з початку війни через Львів проїхало понад п’ять мільйонів біженців. Мер подякував Угорщині за підтримку й повідомив, що місто готове співпрацювати з представництвом Угорської екуменічної служби допомоги.

Відтак Левенте Мадяр зустрівся з головою Львівської обласної військової адміністрації Максимом Козицьким і теж поінформував його про можливості, які пропонує Угорщина.

Очільник ОВА висловив вдячність Угорщині за прийом близько мільйона українських біженців.

Далі заступник міністра закордонних справ відвідає столицю України та Київщину, де Угорщина допомагає постраждалим від війни населеним пунктам через Екуменічну службу.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах