14096
11:08 30.112022

Очільник Закарпатської обласної ради та його заступники звітували про рік роботи

Політика 16440

29 листопада у приміщенні Ужгородського замку провели прес-конференцію голова Закарпатської обласної ради Володимир Чубірко і його заступники Андрій Шекета, Василь Дем’янчук та Адріана Сушко.

Як відомо, 25 листопада минулого року депутати Закарпатської обласної ради переобрали новий керівний склад ради. Отож днями виповнився рік, як голова обласної ради та його заступники перебувають на посадах.

З цього приводу вони, зокрема, розповіли про діяльність облради у міжсесійний період, досягнення у своїй роботі, нові міжнародні контакти, допомогу військовослужбовцям, тимчасовим переселенцям та відповіли на питання журналістів.

На початку присутнім представили презентацію, у якій окреслили основні аспекти діяльності депутатів облради. Зокрема, за останній рік роботи обласною радою ухвалено 262 рішення, проведено 8 пленарних засідань ради, серед яких – 3 позачергові сесії. Також відбулося п’ять засідань Президії обласної ради та 74 засідання профільних комісій.

«Моїм головним завданням було об’єднати обласну раду і зробити так, щоб всі депутати, котрі мене підтримували і не підтримували, працювали як одна єдина команда і це була напевно найскладніша річ… За рішеннями сесії ви можете побачити, що мені це вдалося. І я працюю далі…» – наголосив голова облради.

Володимир Чубірко подякував колегам-депутатам за консолідацію, за те, що підтримали його звернення у перші дні війни, забули про політичні амбіції і зосередилися на перемозі.

«Головний виклик цього року – війна. Усі зусилля спрямували на підтримку фронту, прийом вимушених переселенців, уникнення дестабілізації в області, міжнародне партнерство та гуманітарні місії. Дякую колегам за роботу і за те, що підтримали мій заклик: поки триває війна, в обласній раді є одна політична партія – Україна і один керівник у державі – Президент», – сказав він.

Також він розповів, що із вимушеними переселенцями багато в чому допомогли закордонні партнери. За його словами почали залучати кошти із-за кордону для ремонту будівель для цих людей. Зокрема на баланс обласної ради держава передала 7 будівель, котрі були не в кращому стані і відремонтовані коштом обласної ради. «А це дало можливість з 1 вересня повноцінно запустити навчання в середніх школах, що є дуже важливим для Закарпаття» – підкреслив Володимир Чубірко.

Також голова облради повідомив, що на високому рівні була налагоджена співпраця із обласною військовою адміністрацією, завдяки чому було досягнуто хорошого результату. «І це попри те. що постійно відбуваються якісь виклики, роздмухування проблем… Наприклад із національними меншинами, які проживають в нашій області. Постійно хочеться комусь стабільність в області зламати… А ми хочемо щоб область була тихим спокійними тилом для наших співгромадян» – підкреслив Володимир Чубірко.

Заступник голови Закарпатської обласної ради Василь Дем’янчук розповів, що у Закарпатті збудують 33 модульні будиночки для потреб вимушених переселенців. За його словами побудова будинків є результатом співпраці з благодійною організацією «Карітас Чеської Республіки», які фінансують цей та інші схожі проєкти у області.

У свою чергу перший заступник голови Закарпатської обласної ради Андрій Шекета зауважив, що ситуація з енергетикою в Україні вкрай погана. У відповідь на питання, щодо відключень він пояснив, що обласна рада не регулює графіки відключень і не може наказувати ПРАТ «Закарпаттяобленерго» де включати, а де відключати. «Ніхто не зацікавлений спеціально не продавати електроенергію. Навпаки. Але відключення потрібні, щоб збалансувати енергосистему, щоб не трапилося енергетичного колапсу. У мене річна дитина і я теж часом півдоби сиджу без світла. Але це не найстрашніше, бо ми з вами маємо будинки, квартири, тобто дах над головою і маємо де переночувати, на відміну від багатьох українців. Порадив би скористуватися Пунктами Незламності, які є майже у кожному селі області і де можна обігрітися, зарядити телефон тощо», – розповів Андрій Шекета.

Руслан ФАТУЛА

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах