14557
16:50 20.032023

Угорщина продовжує підтримку українських біженців та християн, які зазнають гоніння, – Сійярто

Політика 4773

Угорщина продовжує найбільшу у своїй історії гуманітарну акцію на підтримку жертв війни в Україні та допомагає християнським громадам усього світу, які зазнають переслідування, заявив у понеділок у Брюсселі міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто.

Як ідеться в повідомленні міністерства, на відкритті Європейського гуманітарного форуму політик заявив, що гуманітарна стратегія уряду країни в основному визначається двома чинниками: з одного боку, близькістю війни в Україні, з іншого – понад тисячолітньою християнською державністю.

У своєму виступі міністр підкреслив, що зараз Угорщина втілює найбільшу у своїй історії гуманітарну акцію, через територію держави Україну покинули приблизно 1,1 мільйона біженців, а тим, хто хоче залишитися, влада допомагає знайти роботу й забезпечує рівний доступ до системи охорони здоров’я та освіти. Відповідно, близько 1300 шкіл і дитсадків прийняли українських дітей.

«Минулого року ми витратили на ці завдання понад сто мільйонів євро й будемо продовжувати реалізацію найбільшої в нашій історії гуманітарної акції стільки, скільки буде потрібно», – заявив міністр.

Сійярто також зазначив, що сьогодні християнство є найбільш переслідуваною релігією у світі й чимало спільнот щодня стикаються з гоніннями та дискримінацією.

«Тому уряд заснував програму Hungary Helps. У її рамках було виділено вже 80 мільйонів доларів на допомогу понад мільйону християн, які хочуть залишатися вдома чи повернутися додому», – наголосив він.

Реалізацію цієї програми Угорщина теж продовжуватиме стільки, скільки буде необхідно, повідомив Сійярто.

MTI

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах