182
14:20 9.042016

Ужгородська районна рада обрала заступника голови. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2163

IMG_34488 квітня відбулося ІІ пленарне засідання ІІІ сесії Ужгородської районної ради VII скликання.

Хоч у проекті порядку денного було зазначено 24 питання, найголовнішим залишалося обрання заступника голови районної ради. Нагадаємо, що минулого пленарного засідання ця спроба провалилася. Тоді була запропонована кандидатура Тібора Яцьків від ПП «Опозиційний блок».

Робота депутатів розпочалася у звичному жвавому режимі. Ряд питань було прийнято одноголосно. Це такі як «Про затвердження Положення про порядок призначення на посаду та звільнення із займаної посади керівників комунальних підприємств, установ, закладів, що є у спільній власності територіальних громад сіл, селища, Ужгородського району Закарпатської області, «Про затвердження статуту комунального закладу «Ужгородська районна лікарня», статуту Ужгородського районного Центру первинної медико-санітарної допомоги у новій редакції та інші. Питання про призначення головного лікаря комунального закладу «Ужгородська районна лікарня» та про призначення головного лікаря Ужгородського районного центру первинної медико-санітарної допомоги не розглядалися.

Під час засідання відбулося знайомство з кандидатом на посаду директора комунального підприємства «Ужгородське районне агентство розвитку» та призначення на посаду. Керівником цього підприємства став Павло Вереш, депутат Ужгородської міської ради.

Майже одноголосно погодження депутатів у призначенні на посаду отримав і Дмитро Смагін, який став директором «Ужгородської районної дитячо-юнацької спортивної школи». Від голосування утримався тільки Михайло Готра, представник «Батьківщини».

IMG_3540

Одноголосно було прийнято і внесення змін до рішення районної ради від 05 січня 2016 року №36 «Про районний бюджет на 2016 рік». Було вирішено збільшити обсяг доходів районного бюджету на 4 459 700 грн, у тому числі доходи загального фонду – 2 039 700 грн, доходи спеціального фонду – 2 420 000 грн, у тому числі бюджету розвитку 1 700 000 грн. Також вирішено збільшити обсяг видатків районного бюджету на 2016 рік на 4 459 700 грн. Затвердили зміни до переліку регіональних програм, які фінансуватимуться за рахунок коштів районного бюджету у 2016 році. Депутати проголосували за уточнений перелік об’єктів та капітальні видатки, фінансування яких буде здійснюватися в 2016 році за рахунок коштів районного бюджету, а також внесли зміни та проголосували за питання щодо показників міжбюджетних трансфертів між районним бюджетом та низовими бюджетами району.

Після того, як були вирішені всі питання, залишилося тільки обрати заступника голови районної ради. Зважаючи на тенденцію практично одноголосного вирішення питань, обрання мало відбутися також швидко. На посаду заступника голови районної ради запропонували кандидатуру Степана Мацко, депутата Партії угорців України. Але «Опоблок» вирішив виділитися й повністю утримався від голосування. Таким чином було видано 31 бюлетень для голосування. «За» кандидатуру Степана Яновича висловилися 23 депутата. Тож він набрав потрібну кількість голосів і в президії районної ради посів місце праворуч від голови.

Плідно попрацювавши, Ужгородська районна рада закрила пленарне засідання ІІІ сесії.

Марія КЕСЛЕР, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах