2491
08:51 11.122016

Угорщина профінансує реконструкцію 16 закладів Закарпатської області

Політика 1937

29 листопада в м. Берегові відбулося підписання Рамкової угоди про підтримку між Золтаном Адамом Ковачем, заступником державного секретаря з питань міжнародного співробітництва Угорщини, та Василем Брензовичем, президентом Благодійного фонду Закарпатського угорського педагогічного інституту й головою ТУКЗ – КМКС.

tn496c0

Починаючи з 2012 року, в рамках Програми Східного партнерства, що фінансується Міністерством закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини, це вже четверта угода, підписана сторонами.

Завдяки скоординованій співпраці між Міністерством закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини та Благодійним фондом Закарпатського угорського педагогічного інституту вдалося реалізувати близько 100 проектів у сфері освіти, культури та соціального життя. Саме для розвитку закладів Закарпаття та підвищення їхньої енергоефективності й були задіяні інвестиції.

Теперішня угода передбачає фінансову підтримку для реконструкції та модернізації 16 закладів Закарпатської області протягом 2016–2017 років. Після підписання домовленості Золтан Адам Ковач зазначив, що співпраця із Закарпаттям є пріоритетною, адже через короткий проміжок часу можна побачити позитивний результат.

На цьому етапі у 22 установах області проведені масштабні роботи, серед них важливе місце займає реконструкція будівлі Берегівського архіву та модернізація дитячих садочків і шкіл.

Василь Брензович, у свою чергу, наголосив на важливості успішної співпраці в рамках Програми Східного партнерства та подякував уряду Угорщини й Міністерству закордонних справ та зовнішньої торгівлі за спільну роботу, яка значною мірою сприяла покращенню якості життя угорськомовного населення Закарпаття.

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах