2635
17:41 20.122016

Головою Полянської ОТГ став Іван Дрогобецький

Політика 2285

Минулої неділі, 18 грудня, відбулись вибори у Полянській сільській раді об’єднаної територіальної громади. Жителі дев’яти сіл Свалявщини обирали голову новоствореної ОТГ та депутатів, які представлятимуть їхні інтереси.

%d0%b4%d1%80%d0%be%d0%b3%d0%be%d0%b1%d0%b5%d1%86%d1%8c%d0%ba%d0%b8%d0%b9-%d1%84%d0%be%d1%82%d0%be-1

Всі дільниці розпочали свою роботу вчасно, виборчий процес проходив без грубих порушень. Найбільшою за кількістю виборців була дільниця у Поляні. Майже 50 спостерігачів та журналістів тримали ситуацію під контролем. Все пройшло без інцидентів. За чинного голову сільради Івана Дрогобецького віддали свої голоси 1403 полянців, за голову Голубинської сільради Михайла Капустея – 189.

На більшості дільницях журналістами та активістами були встановлені відеокамери, які записували хід голосування. Члени ДВК зізналися, що такого контролю з боку громадськості ще не бачили на місцевих виборах.

КВУ повідомив, що вибори в Поляні стали найскандальнішими серед інших регіонів України. КВУ задокументував факти непрямого підкупу виборців (роздавали мішки із кукурудзою), а також факти купівлі голосів по 100 грн,, через що відкриті відповідні кримінальні провадження. Також Комітет виборців України звертався до Міністерства внутрішніх справ з метою вжити дієвих заходів для недопущення порушень чинного законодавства в день виборів у зв’язку із криміналізацією виборчого процесу та появи груп так званих тітушок.

КВУ оприлюднив офіційні дані виборів голови Полянської ОТГ. У голосуванні взяло участь 4363 виборця з 5556, які значаться у списку виборців. Це і є явкою, яка склала офіційно 78,5%. За підсумками підрахунку бюлетенів 108 з них виявилися недійсними, а це 2%.

Щодо підсумкового розподілу голосів, то голоси виборців у об’єднаній громаді розподілися наступним чином (порядковий номер збігається з порядковим номером кандидата у бюлетені:

1. Василь Готра – 12 голосів;

2. Іван Дрогобецький (голова Полянської сільради) – 2752 голосів, що складає 63%;

3. Іван Дрогобецький – 34 голосів;

4. Іван Дрогобецький – 10 голосів;

5. Ілля Дрогобецький – 2 голосів;

6. Володимир Капустей – 54 голосів;

7. Михайло Капустей (голова Голубинської сільради) – 1391 голосів, що складає 31,9%.

Отож, головою громади став Іван Дрогобецький. Інтереси своїх виборців представлятимуть 26 депутатів. Прізвища 25 відомі, а 26-го буде відомо згодом, бо два кандидати набрали однакову кількість голосів.

Явка на виборах у Полянській ОТГ виявилася найвищою в розрізі виборів у об’єднаних громадах, які пройшли 18 грудня по всій країні. Така висока активність може бути пояснена додатковою мобілізацію виборців, але у поліції наразі є лише одне провадження щодо підкупу виборців. Попри вкрай тривожні сигнали, день голосування у 9 селах новоутвореної Полянської громади пройшов спокійно з незначними порушеннями на дільницях, як-то спроба проголосувати за копією паспорту чи голосування поза кабінкою або по двоє в кабінці, повідомляють у КВУ.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах