2981
10:09 10.022017

Головні питання які вирішували на сесії Мукачівської міської ради

Політика 1725

Вчора, 9 лютого, у великому залі ратуші пройшла сесія, на якій депутатами було розглянуто та прийнято безліч проектів рішень.

_MG_1090

Ці проекти рішень певним чином впливають на жителів міста над Латорицею, благоустрій та життя самого міста в цілому. Зазначимо, що окрім винесених на розгляд питань, на початку сесії міський голова Андрій Балога вручив нагороди військовослужбовцям. Олександр Костін був нагороджений нагрудним знаком «За досягнення у військовій службі», а Олександр Смарчевський отримав нагрудний знак «За зразкову службу».

Зауважимо, що також на початку сесії 8 мукачівок нагородили почесним званням «Мати-героїня».

На ваш огляд одні із найголовніших питань, що були прийняті на черговій сесії міської ради.

  1. Мукачево стане більшим.

Вчора народні обранці проголосували за надати дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо зміни (розширення) меж міста над Латорицею.

  1. Виділення земель учасникам АТО.

Депутати одноголосно схвалили рішення «Про надання дозволу на розробку проектів відведення земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам антитерористичної операції для будівництва та обслуговування житлових будинків».

Всього було виділено 418 земельних ділянок. Загальна площа масиву складає майже 25 гектарів.

Нагадаємо, що минулого року вже отримали ділянки 228 військових, які несли службу у зоні антитерористичної операції.

  1. Гроші – спортсменам.

Відповідно до ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», Закону України «Про фізичну культуру і спорт», з метою підтримки, стимулювання та морального заохочення спортсменів і тренерів міста Мукачева, враховуючи їх високі спортивні досягнення, враховуючи рекомендації постійної депутатської комісії з питань освіти, культури, молоді, спорту та духовного розвитку Мукачівська міська рада вирішила затвердити положення про щомісячні стипендії міської ради кращим спортсменам та тренерам м. Мукачева.

Відтак, цьогоріч збільшиться кількість осіб, які отримують стипендії з 10 до 15. Зросла й сума стипендій – з 500 до 1000 гривень. Також депутати визначили список спортсменів та тренерів, які отримуватимуть премії.

  1. Подарунки для новонароджених.

Відповідну міську Програму було прийнято вчора. Щороку на її реалізацію з міського бюджету виділятимуть мільйон гривень.

Коштом програми всіх новонароджених мешканців міста Мукачево будуть забезпечувати подарунковими наборами. У набір будуть входити підгузки, серветки,присипки пляшечки та інші необхідні для малюків речі. Загальна вартість набору складає понад тисячу гривень.

  1. Лікування дітей хворих на фенілкетонурію.

На це виділять 1 млн. 350 тис.грн.

Коштом програми забезпечуватимуть безоплатним та пільговим відпуском лікарських засобів хворим до 18-ти років на фенілкетонурію. Хворих дітей будуть забезпечувати замінним харчуванням.

  1. В місті створено комунальний заклад «Мукачівський драматичний театр».

Також було схвалено статут та структуру нового закладу. Театр діятиме в будівлі, яка належить територіальній громаді Мукачева.

Іванна Бондарук

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах