3051
12:22 17.022017

Рахівський і Тячівський райони можуть стати «відрізаними» від обласного центру

Політика 2078

1458647766_img_1719Обласні депутати вчергове просять уряд негайно втрутитися у ситуацію, яка тривожить і владу, і простих закарпатців. Так, у ході першого пленарного засідання шостої сесії облради її очільник Михайло Рівіс озвучив низку депутатських запитів.

Зокрема, Валерій Мурга, Василь Дем’янчук та Василь Федурцьо у своєму запиті зазначили, що у зв’язку з аварійним станом автомобільного мосту через річку Тересва на автодорозі Мукачево-Рогатин – Івано-Франківськ- Львів в селищі Тересва необхідно терміново звернутися до відповідних служб з проханням направити фахову комісію для обстеження стану моста та вжиття невідкладних заходів для попередження виникнення надзвичайних та аварійних ситуацій.

В іншому запиті ці депутати повторно просять звернутися до Кабінету Міністрів України та Служби автодоріг України з проханням виділити кошти на закінчення будівництва автомобільного моста в смт.Буштино Тячівського району та сприяти якнайшвидшому продовженню робіт. Позаяк з цього питання на четвертій сесії обласної ради вже було ухвалено рішення «Про звернення Закарпатської обласної ради щодо фінансування будівництва мосту в смт Буштино Тячівського району». В документі наголошувалося, що «на сьогодні не завершено розпочате ще у 2007 році за рахунок коштів капітальних вкладень будівництво моста на км 90+227 в смт Буштино протяжністю 169 м, готовність якого складає майже 90 відсотків. За попередніми розрахунками для його завершення необхідно фінансування в обсязі 20 млн. гривень.

Зволікання із завершенням будівництва моста може призвести до втрати сполучення на автодорозі Мукачево – Рахів – Рогатин – Львів та залишити без автомобільного сполучення з обласним центром Рахівський та значну частину Тячівського районів.

З цього приводу неодноразово надсилалися звернення до Уряду, Міністерства інфраструктури України та Державного агентства автомобільних доріг України. Постановою Кабінету Міністрів України від 4 червня 2014 року № 169 було передбачено видатки із державного бюджету у сумі 13188,9 тис. грн на капітальний ремонт мостового переходу на автомобільній дорозі Мукачево – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів (через м. Рахів), км 90+227, проте фінансування не було здійснено.

Крім того, Службою автомобільних доріг у Закарпатській області щорічно надавалися пропозиції про включення моста до плану робіт, у тому числі і на 2016 рік. Однак, капітальні видатки на зазначені цілі у поточному році не передбачено».

Виходячи з наведеного, обласні обранці просили уряд негайно втрутитися у ситуацію та доручити Укравтодору включити до плану робіт на 2016 рік завершення будівництва автомобільного моста в смт Буштино на км 90+227 автомобільної дороги Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Бібрка – Львів, передбачивши фінансування на проведення робіт та введення в експлуатацію у поточному році зазначеного об’єкта у обсязі 20 млн гривень.

Та віз і нині там. Тому Валерій Мурга, Василь Дем’янчук та Василь Федурцьо ініціюють повторно звернутися з цього приводу до вищих державних органів влади.

Депутати підтримали ініціативи колег та ухвалили відповідні рішення, інформує прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Поліцейські Іршави затримали наркоторговця: фігуранта помістили в ізолятор тимчасового тримання
13:34
«Ужгород за чисте довкілля»: екоакція в УжНУ
13:17
Як отримати безоплатно послуги з реабілітації в медзакладах Закарпаття: усе, що потрібно знати
12:40
ПрАТ «Закарпаттяобленерго» нагадує, чому категорично заборонено розпалювати вогонь в охоронних зонах об’єктів енергетики
12:20
На Ужгородщині відбулися змагання з важкої атлетики
12:02
Нацгвардійці провели урок мужності для ліцеїстів Мукачева
11:51
Дві команди ужгородських «Карпат» боротимуться в Кубку України
11:29
Понад 14 000 школярів планують оздоровити цьогоріч на Закарпатті
10:30
Міжнародні організації розглядають можливість реконструкції гуртожитку Берегівського ліцею
10:12
Берегівський мер розповів про оформлення дозволів на в’їзд, перебування, проживання, провадження робіт і пропуск у прикордонну смугу
09:51
Всі новини