3218
19:34 13.032017

На Закарпатті стартував виборчий процес у двох об’єднаних громадах

Політика 2158

У Закарпатській області у двох новостворених громадах – Перечинській та Іршавській – з 11 березня офіційно стартував виборчий процес. Як відомо, у Перечинську громаду об’єдналося місто, а також села Ворочово, Зарічово, Сімерки та Сімер. До Іршави приєдналися села Собатин та Лоза.

162560

Відтак, згідно із постановою Центральної виборчої комісії №6 від 24 січня 2017 року у новостворених громадах обиратимуть депутатів та голів. Виборчий процес стартував 11 березня, а голосування відбудеться у неділю, 30 квітня.

До 15 березня (включно) сільські, селищні та міські ради повинні визначитися із місцями, де можна розклеювати матеріали друкованої агітації. В той же час, районні осередки партій до закінчення цієї дати повинні подати до Перечинської та Іршавської районних виборчих комісій свої кандидатури до відповідних міських виборчих комісій.

Наступний дедлайн – 18 березня – повинні бути утворенні міські виборчі комісії та визначені їхні члени.

Засоби масової інформації до 20 березня (включно) повинні визначити тарифи на розміщення матеріалів передвиборчої агітації.

До 22 березня (включно) у новостворених громадах міські виборчі комісії повинні створити виборчі округи.

А з 27 березня починається процес висування кандидатів у депутати та на голову об’єднаної територіальної громади. Після реєстрації міською виборчою комісією, вони мають право розпочати свою передвиборну агітацію, інформує oporaua.org.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах