3439
16:53 31.032017

Віктор Орбан та Василь Брензович: питання подвійного громадянства закарпатських угорців має вирішитись

Політика 3353

Сьогодні, 31 березня, Прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан та Василь Брензович, голова ТУКЗ-КМКС і народний депутат України провели зустріч.

brenzovics_laszlo_orban_viktor_002

Під час неї, вони дійшли спільного висновку – питання подвійного громадянства угорців, які проживають на території України має вирішитись вже незабаром. Про це розповів урядовий прес-секретар Берталан Гаваші, повідомляє МТІ.

Зустріч проходила в центральному офісі угорської партії «Fidesz», головою якої є Віктор Орбан. Прем’єр-міністр Угорщини розповів Василю Брензовичу про зустріч з Президентом України Петром Порошенком та її результати. Так, стало відомо, що Україна в рамках двосторонніх переговорів та угод прагне вирішити питання подвійного громадянства. Віктор Орбан заявив, що готовий до цих переговорів за тієї умови, якщо Україна гарантуватиме правову основу для домовленостей.

Зокрема, Василь Брензович висловив свою подяку за допомогу та підтримку, що уряд Угорщини постійно надає угорськомовному населенню Закарпаття. В свою чергу, Віктор Орбан запевнив, що така підтримка буде надаватись й надалі та навіть збільшуватись.

Читайте також: Орбан і Порошенко обговорили питання подвійного громадянства для закарпатських угорців

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах