4023
10:45 2.062017

Устецький край Чеської республіки сприятиме розвитку сільських районів Закарпаття

Політика 1961

IMG_8651У депутатській залі облради підписано меморандум про співробітництво та відповідну угоду про реалізацію пілотного проекту між Громадським благодійним товариством SERVISO з Устецького краю Чеської Республіки й Агентством регіонального розвитку та транскордонного співробітництва “Закарпаття” Закарпатської обласної ради.

Присутній під час підписання голова облради зазначив: «Даний проект є першим кроком у реалізації партнерства між Закарпатською областю та Устецьким краєм Чеської Республіки. Мета співпраці – зміцнити потенціал територіальних громад краю в питаннях зайнятості та освіти, а також сприяти розвитку сільських районів, поліпшити якість життя їх мешканців та розвитку багатофункціонального сільського господарства, підтримка діяльності у сфері освіти сільського населення, особливо дітей і молоді, для поліпшення їх шансів на ринку праці».

Як наголосила директор Громадського благодійного товариства SERVISO Луція Єчменова, проектом передбачається здійснити ряд заходів зі створення і розвитку мережі установ, які співпрацюють у сфері громадянського суспільства. Також йдеться про реалізацію спільних заходів із підтримки освіти дітей та молоді для підвищення їх компетентності для використання на ринку праці; розвиток спільної діяльності щодо підвищення мотивації та активізації молодих безробітних людей до працевлаштування; організація обміну учнями навчальних закладів з метою підвищення їх освітнього рівня; посередництво контактів з соціального та ділового середовища на територіях партнерів; сприяння у розвитку багатофункці-онального агропромислового комплексу та сільських територій; презентація передової практики (успішних проектів, організація зустрічей з успішними підприємцями та іншими суб’єктами у сільській місцевості) тощо.

Директор Агентства регіонального розвитку та транскордонного співробітництва «Закарпаття» Закарпатської облради Михайло Данканич підкреслив: «Дана співпраця, у першу чергу, цікава можливістю обміну учнями та студентами, а також співпрацею в агропромисловій сфері. В перспективі перший напрямок дасть можливість нашій молоді отримувати знання в Чехії, і навпаки – представникам Чеської Республіки в Закарпатті. А от агронапрямок більш цікавий для підприємців. Оскільки це одна з потужних складових економіки краю, то й ефект від обміну досвідом та підтримки Європейської держави для Закарпаття має бути відповідний. Крім того, є ще цілий ряд інших напрямків співпраці, тому, зрештою маю великі очікування на плідну взаємодію з новими чеськими партнерами, інформує прес-служба Закарпатської облради.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини