4127
16:08 17.062017

На Іршавщині розгорівся сміттєвий скандал. ВІДЕО

Політика 5428

15.06.2017 року на території Дубрівської ЗОШ зібралось близько 200 жителів с.Дубрівка які обурені ситуацією яка склалася на території сміттєзвалища.

1497701239_bezymyannyyДо Дубрівської громади на обговорення приїхали голова Іршавської РДА Горін О.В. його заступник Мошкола І.І. та директор “Еко Ір”.

Під час довгої дискусіх люди висловили голові своє невдоволення ситуацією, що склалася на сміттєзвалищі.

Фірма Еко Ір з 2012 року звозить все сміття району на Дубрівське сміттєзвалище, за останні 5 років сволка настільки збільшилась, що сміття лежить вже майже в городах жителів с.Дубрівка. У свою чергу Еко Ір зобовязаний був запустити сортувальну лінію сміття, пресувати в палети, та вивозити, але з вище наведеного нічого не робиться а тільки територія свалки збільшується. Також в с.Дубрівка кожен житель має колодяз з якого п’ють воду і готують їжу. Люди занепокоєні чи не будуть вони та їх діти хворі на всякі онкологічні хвороби які дадуть за себе знати через 5-10 років? Адже сміття перегниває і забруднює підземні води якими користуються жителі Дубрівки.

Також громада жалілась на сильний сморід з боку свалки, якій сильно відчутно зранку. А також в літню пору щорічне горіння сміття та задимлення с.Дубрівка. Ще жителі бояться що з свалки можуть приповзти всякі щурі та змії, яка розрослась за останні роки дуже близько до жилих будинків, а  жителі Дубрівки не одноразово бачили щурів розмірами більших за бобрів.

Не згідні люди також з тим, що чому, щоб врайоні було чисто та не був район засміченим, від цьго мають ризику здоров’ям своїм та дітей???

Зауважила громада і те що це проблема не тільки с.Дубрівка а в першу чергу с.Лоза м.Іршави с.Ільниця а також всього району!

В кінці жвавої дискусії на підвищиних тонах голова РДА разом з жителями які найближче проживають до свалки поїхали подивитися стан території сміттєзвалища.

На кінець зустрічі керівник району пообіцяв допомогти з вирішенням даної ситуації…, інформує Новини Закарпаття.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах