4205
13:30 29.062017

Генконсул Угорщини отримав від очільників Закарпаття нагороди у зв’язку із закінченням своєї дипломатичної місії в краї

Політика 1563

Сьогодні, 29 червня, в камінному залі Закарпатської ОДА відбулася прощальна зустріч Ендре Саліпскі, Генерального консула Угорщини в місті Берегово з очільниками краю.

IMG_9296

Ендре Саліпскі – уособлення сучасного дипломата, тактичного та виваженого. Останні 7 років він працював в дипломатичних представництвах Угорщини на території Закарпаття – в консульських установах Ужгорода та Берегова. Протягом цього часу йому вдалося зміцнити добросусідські відносини двох країн та перевести їх на якісно інший рівень. Також, пан Ендре багато часу приділив різноманітним кульним та освітнім проектам, всебічно підтримував їх реалізацію.

У ході зустрічі, Ендре Саліпскі представив присутнім консула Ференца Мейкуті, який виконуватиме обов’язки Генерального консула у місті Берегово до осені, поки теж не повернеться на батьківщину. А вже з вересня до обов’язків Генерального консула приступить досвідчений дипломат, теперішній посол Угорщини у місті Кишинів (Молдова).

«Для мене була велика честь представляти свою країну на Закарпатті і ці роки, як на мене, були дуже плідними та зміцнили стосунки наших держав. Я вважаю, що за цей час вдалося чимало досягти, ми завжди працювали над тим, щоб жителі області почували себе комфортно і щоб могли отримати якнайбільше можливостей – поїхати в Угорщину та ЄС. Візова політика Угорщини завжди була ліберальною і ті люди, що зверталися до нас за візами достатньо легко отримували можливість поїхати за кордон. Сподіваюсь й надалі тримати контакти з тими людьми, яких зустрів тут, адже Закарпаття дало мені чимало нових хороших друзів», – зазначив Генеральний консул.

Пан Саліпскі каже, що найближчі його плани – виспатись…. А потім приступити до роботи в Будапешті. Він висловив сподівання й надалі допомагати жителям Закарпаття, адже його вже запросили до участі в одному із проектів, який реалізовуватиметься на території краю.

В свою чергу, Геннадій Москаль та Михайло Рівіс подякували Ендре Саліпскі за зміцнення дружби між Угорщиною та Закарпаттям і багаторічну віддану роботу. Вони зазначили, що угорські консульства завжди були найдемократичнішими в Україні, адже 99 % візових запитів отримували позитивне рішення.

Під час урочистої зустрічі очільники краю нагородили Генерального консула Почесною грамотою та найвищою відзнакою ОДА медаллю «За заслуги перед Закарпаттям» («Золотий ведмедик»). Також не обділили гостя й патріотичними подарунками – відтепер він матиме у своєму гардеробі «чорну бандерівську вишиванку», а на пам’ять про Закарпаття – картину закарпатського митця.

Вікторія КОПИНЕЦЬ, фото автора

Відео: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах