4236
18:06 6.072017

У Мукачеві пройшла сесія міської ради. ФОТО

Політика 2081

Сьогодні, 6 липня, у стінах Мукачівської ратушу відбулась чергова сесія міської ради. На порядок денний було винесено 40 проектів рішень. Всі вони стосувалися різних галузь та структур Мукачева, відтак у подальшому вплинуть на життя у місті кожного громадянина.

_MG_5824

Найбільше питань стосувались змін до різних Програм та складу комісій. Також на розгляд депутатів було представлено безліч питання щодо передачі чи припинення права постійного користування земельної ділянкою.

До Вашої уваги, декілька важливих питань, котрі було затверджено на 29 сесії Міської ради 7-го скликання.

  1. Про затвердження програми організації громадських оплачуваних робіт для учнівської молоді у вільний від навчання час у 2017 році у новій редакції.
  2. Про затвердження Програми роботи з обдарованою молоддю на 2017 рік у новій редакції.

Відтак, на підтримку обдарованої молоді виділено близько 700 тисяч гривень.

Кошти пропонують виділяти на модернізацію обладнання загальноосвітніх навчальних закладів і позашкільних установ, виплату стипендій обдарованим дітям, насамперед переможцям III і ІV етапів Всеукраїнських учнівських олімпіад, конкурсу-захисту МАН, забезпечення участі учнів шкіл у ІІІ та IV етапах Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових дисциплін, обдарованих дітей у Міжнародних, Всеукраїнських і обласних олімпіадах, конкурсах, фестивалях, туристично-краєзнавчих експедиціях, фестивалях, літературно-мистецьких конкурсах, спортивних змаганнях та сприяння в участі у наукових школах МАН.

  1. Про внесення змін до Програми оздоровлення та відпочинку дітей і розвитку мережі дитячих закладів оздоровлення та відпочинку еа 2014-1017 роки.

В дитячих оздоровчих таборах області відпочинуть ще 47 мукачівських школярів.

Фінансування програми збільшено майже на 197 тис. гривень. За ці кошти в таборах відпочинку області матимуть змогу протягом 14 днів оздоровитися 47 школярів міста, які потребують особливої соціальної уваги.

У червні місто виділило кошти на оздоровлення в дитячих таборах 55 діток пільгових категорій. Всі вони вже повернулися з відпочинку. В липні в табори поїде чергова група мукачівських діток.

  1. Депутати затвердили рішення про проекти земельних ділянок військовослужбовцям – учасникам АТО.

Йдеться про земельні ділянки для 24 мешканців міста, які є учасниками АТО. Площа земельних ділянок – по 6 соток.

  1. На території Мукачева заборонили виступи пересувних цирків з тваринами!
  2. У місті над Латорицею також перейменували декілька вулиць.

Вирішено присвоїти відгалуженню вулиці Трудової назву тупик Москаля Геннадія.

Ілона Вільна

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах