4285
16:17 13.072017

Ужгородські депутати не відправили міського голову у відставку, підтримали будівництво велодоріжок та запровадили «картку ужгородця»

Політика 1822

У четвер, 13 липня, відбулася чергова ХІV сесія Ужгородської міської ради VІІ скликання. У сесійній залі зареєструвалося 35 депутатів. На порядку денному в міських обранців було понад 30 питань.

1

Резонансний проект рішенння про дострокове припинення повноважень секретаря міськради і дострокове припинення повноважень міського голови Ужгорода, які були в порядку денному цієї сесії, вирішили зняти. Пропозицію своїх колег – Михайла Чурила та Василя Гомоная, підтримали 28 депутатів.

Зокрема в ході роботи народні обранці проголосували за виділення матеріальної допомоги майже 30 ужгородцям. Йдеться про допомогу на лікування, переважно у розмірі 2000 гривень. Відтак заслухали звіт про виконання бюджету Ужгорода за січень-березень 2017 року та підтримали запровадження у місті проекту «Муніципальної картки ужгородця».

У межах Проекту буде випущено багатофункціональні іменні електронні пластикові картки, які є матеріальними носіями персональних даних утримувачів карток та підтримують сервіси, пов’язані з наданням і обліком заходів соціальної підтримки, інші банківські і небанківські послуги, а також які підтверджують право утримувачів карток на отримання певних видів соціальної допомоги. Банком-партнером при реалізації цього проекту буде ПАТ КБ «Приватбанк».

Далі депутати виділили150 тис грн на «Дорогу життя» та по 500 тис на велодорожіки, які вже незабаром з’являться на трьох вулицях міста: 8 Березня, Грушевського та Легоцького.

Окрім цього схвалили рішення про виділення додаткових коштів для газети «Ужгород». Згідно із проектом рішення, який опублікований на офіційному сайті міської ради, йдеться про 540 тисяч гривень.

Окремим рішенням депутати ухвалили зарплату міському голові. Зокрема було вирішено встановити Богдану Андріїву місячний посадовий оклад у розмірі 8000 грн. разом із низкою надбавок і доплат (щомісячну премію в розмірі 150 % посадового окладу тощо).

Варто зазначити, що на сьогоднішній сесії після обговорення зняли з розгляду питання про надання згоди комунальному підприємству «Ужгородський муніципальний транспорт» на придбання 21 автобусів на умовах фінансового лізингу з правом викупу.

Як повідомив міський голова, за умовами банку про лізинг за кожен автобус доведеться заплатити додатково по 800 тисяч гривень. Тож порадившись депутати вирішили відкласти купівлю комунального транспорту на кінець року і купити його без лізингу.

На засіданні також було прийнято рішення про ліквідацію комунального підприємства «Парк культури та відпочинку «Боздоський». Зазначимо, що через неефективний менеджмент колишніх керівників накопичило значні борги. Надалі організацією дозвілля в парку Боздоський буде займатися керівництво підприємства «Під замком».

У ході засідання виник невеличкий конфлікт між міським головою та місцевими активістами, які згадали про наслідки скандалу з туями. Нагадаємо, у 20 школах та НВК Ужгорода висадили хвойні деревцята туї та ялівця на загальну суму півмільйона гривень. І все було б добре, якби деревцята не засохли. Тож міський голова звинуватив у такому прикрому інциденті директорів цих навчальних закладів, які не прослідкували за своєчасним поливом дерев.

Суперечка виникла і через новину про двосторонній рух на вулиці Заньковецькій. Зокрема до депутатів звернулися мешканці прилеглих будинків, які занепокоєні таким рішенням мерії. Проте усі аргументи жителів, міський голова відкинув запевнивши, що за місяць нічого страшного не станеться.

Насамкінець Богдан Андріїв повідомив, що вже сьогодні підпише розпорядження про скликання наступного пленарного засідання сесії, де розглянуть надання земельних ділянок учасникам АТО, бойових дій на 25 липня.

Христина БІКЛЯН

ВІДЕО: Дмитро МИСЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах