4523
12:34 19.082017

У Сваляві відбулося чергове засідання сесії районної ради

Політика 3346

17 серпня у великому залі адмінбудівлі під головуванням голови районної ради Мирослави Ливч відбулося двадцять перше чергове сесійне засідання депутатів районної ради VІІ скликання участь у якому взяли голова Свалявської РДА Олександр Дідович, голови територіальних громад району, керівники правоохоронних та контролюючих органів, окремі керівники відділів, представники засобів масової інформації, акредитовані районною радою.

image-0-02-05-ddf7bf630789acfc2504c45443687d3e34d8963a93c6f3f58affe52a9190a028-V

Згідно з регламентом  утворено секретаріат у складі Івана Русина, Марії Мигович, Василя Зварича. Після виконання Гімну України та вшанування хвилиною мовчання пам’яті загиблих на сході України воїнів головуюча повідомила, що у районі відбулися кадрові зміни, і представиши нових начальника Свалявського міжрайонного відділення УСБУ в Закарпатській області Михайла Креміня та начальника Свалявського відділу Мукачівської місцевої прокуратури Дениса Медуницю, ознайомила присутніх з порядком денним.

Слід відзначити, що засідання, участь у якому взяло 26 народних обранців пройшло в злагодженому, розміреному темпі та без затяжних дискусій, завдяки чому вдалося позитивно вирішити низку важливих питань.

Серед пунктів, які розглядалися на черговій сесії першим було питання «Про звіт щодо виконання районного бюджету за І квартал 2017 року» детальне обговорення якого могло б «розтягнути» засідання на кілька годин та оскільки присутні ознайомилися із ним напередодні (відповідна інформація, що розглядалася у ході роботи постійних комісій та колегії райради, була уміщена також у проекті рішення) депутати зійшлися, що потреби заслуховувати її ще раз немає, і прийняли рішення «за основу і в цілому».

Так само позитивно-злагоджено голосували райдепи і щодо питань «Про внесення змін до районної програми розвитку та утримання автомобільних доріг загального користування на території Свалявського району»; «Про затвердження нормативної грошової оцінки земельної ділянки несільськогосподарського призначення, яка знаходиться в оренді (кадастровий номер 2124010100:01:058:0010)»; «Про внесення змін до районної програми сімейної, демографічної, гендерної політики, попередження насильства в сім’ї та протидії торгівлі людьми на 2016-2020 роки»; «Про програму розвитку земельних відносин у Свалявському районі на 2017 рік». Одностайне «так» – позиція учасників засідання стосовно питання «Про стан соціального захисту малозабезпечених категорій громадян», – рішення, необхідного для підвищення якості життя незахищених верств населення. Ствердні рішення приймали і щодо таких важливих пунктів порядку денного як: «Про оренду майна спільної власності територіальних громад району»; «Про надання дозволу на передачу приміщення в суборенду» (за яким  – ГО Самооборона Закарпаття «СОЛЬВА» надано дозвіл на передачу в суборенду Закарпатській обласній організації ВГО «Правозахист» раніше орендованого приміщення) – із ними урядовці також ознайомилися у ході роботи постійних комісій, та все ж коротку паузу члени депутатського корпусу таки зробили – оплесками вітали рішення щодо питання «Про присвоєння Тибавській загальноосвітній школі І-ІІ ступенів імені Ю. І. Гуци-Венеліна».

До слова, під час нещодавньої зустрічі голови районної ради Мирослави Ливч із головою оргкомітету Л. Несух було обговорено план заходів, щодо відзначення 215-ої річниці від дня народження видатного закарпатця, основоположника слов’янознавства в Україні, історика, етнографа, фольклориста та медика,  уродженця с. Тибава  Ю. Гуци-Венеліна, що відбудеться у Тибаві у квітні 2018 року.

У ході роботи колегії та постійних комісій районної ради порядок денний було доповнено питаннями: «Про затвердження середньо-заготівельних цін сировини при заготівлі другорядних лісових матеріалів, здійснення побічних лісових коистувнь»; «Про програму забезпечення діяльності центру надання адміністративних послуг на 2017-2018 роки»; «Про звіт щодо виконання районного бюджету за І півріччя 2017 року»;  «Про внесення змін до рішення районної ради від 28. 12. 2016 р. №157 „Про районний бюджет на 2017 рік“ (нова редакція) із змінами, внесеними рішеннями від  25. 01. 2017 р. 06.04. 2017 р.) пов’язаними з асигнуванням місцевим бюджетам (Свалявська міська рада) на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій на 2017 рік (капітальний ремонт вулиць та реконструкцію і влаштування шатрового даху одного із закладів дошкільної освіти) державної  субвенції на загальну суму 5 057 647 гривень, та іншої субвенції з обласного бюджету на 2017 рік на загальну суму 15 411 000 гривень в тому числі спрямованої на реконструкцію мосту р. Свалявка, берегоукріплення лівого берега р Латориця (Свалявська міська рада); капітальний ремонт доріг територіальних громад району (Неліпинська, Тибавська сільські ради); капітальний ремонт Маломартинківського НВК. (Відділ освіти Свалявської РДА).

Також, за пропозицією члена депутатського корпусу, головного лікаря Свалявської ЦРЛ Олександра Сурана депутати внесли зміни до раніше прийнятого рішення районної ради «Про оренду майна спільної власності територіальних громад району» від 25.02.2016 р. №72, у відповідності до яких, пункт про надання дозволу на право оренди одного з приміщень Свалявської ЦРЛ визнано таким, що втратив чинність у зв’язку з недотриманням сторонами підписання договору аренди.

Йдеться про аварійну будівлю колишньої «молочної» кухні, стіни якої можуть обвалитися у будь-який момент. Небезпечну споруду Олександр Суран запропонував демонтувати, і облаштувати на її місці парковку громадського транспорту. Враховуючи доцільність такого звернення пропозицію підтримали одноголосно.

Усі рішення були схвально прийняті депутатами, а відтак голова районної ради Мирослава Ливч щиро подякувала за тісну співпрацю та взаємопорозуміння і оголосила сесію закритою.

Наталка Сольва

 

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини