4955
18:52 20.102017

Депутати Берегівської районної ради погодили інвентаризацію земельних ділянок та участь у грантовому проекті

Політика 2854

Сьогодні, 20 жовтня, відбулася тринадцята сесія Берегівської районної ради VII-го скликання. На засіданні були присутні 27 народних обранців. Традиційно, сесія розпочалася з гімну України та обрання секретаріату. На порядок денний депутатів було винесено 22 питання, щодо бюджету, землеустрою  та  освіти.

IMG_6593

В роботі сесії взяли участь голова Берегівської районної ради Йосиф Шін, його заступник – Василь Горват та голова Берегівської районної державної адміністрації Іштван Петрушка.

Одним з перших на розгляд депутатів винесли питання щодо підготовки бюджетних установ району до роботи в осінньо-зимовий період. Так, в Берегівському районі функціонує 42 загальноосвітні заклади, серед них забезпечені котельнями 32 школи. Разом з тим, з 31 дошкільного навчального закладу мають власні котельні лише половина – 16 ДНЗ. На опалювальний період бюджетом заплановано придбати 400 тон вугілля та проведено тендерну процедуру закупівлі. Крім того, для забезпечення безперебійного обігріву загальноосвітніх закладів вже придбано 40 тон брикетів та дров.

Під час сесії, народні обранці підтримали впровадження «Програми розвитку земельних відносин у Берегівському районі на 2017 рік». ЇЇ основною метою є створення таких правових та організаційно-економічних умов, які стимулюватимуть прагнення кожного власника чи користувача земельної ділянки до її ефективного використання. В рамках даної програми буде проведена інвентаризація земельних ділянок державних підприємств, органів державної влади та населених пунктів і проведена їхня грошова оцінка.

Зокрема, депутати підтримали програму фінансової підтримки громадських організацій інвалідів, ветеранів війни, праці, Збройних сил та органів правопорядку, ветеранів Афганістану. Відтак, створяться належні умови для поліпшення роботи районних організацій ветеранів та інвалідів, для чого протягом двох років з районного бюджету буде виділено 133 тис грн.

На території Яношівської сільської ради зводиться сучасний сміттєсортувальний комплекс з полігоном, який потребує фінансування для завершення робіт. Враховуючи наявність відкритого конкурсу ЄС щодо фінансування проектів в галузі охорони навколишнього середовища, депутатський корпус Берегівської районної ради вирішив підтримати заявку на здобуття даного гранту та уповноважив Європейське об’єднання територіального співробітництва «ТИСА» виступити головним партнером консорціуму.

Під час засідання було розглянуто ряд не менш важливих питань: «Програму забезпечення підготовки молоді до військової служби», «Про створення Берегівського районного інклюзивно-ресурсного центру», «Про реорганізацію загальноосвітніх навчальних закладів району в НВК», «Про припинення функціонування туберкульозного відділення Берегівської ЦРЛ» та інші.

На останок, депутати мали змогу зачитати свої депутатські звернення та висловити пропозиції щодо подальшої роботи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах