5095
12:19 12.112017

У суботу в Ужгороді відбулися акції націоналістичних організацій. ФОТО, ВІДЕО

Політика 2578

У суботу 11 листопада в Ужгороді відбулися одразу кілька заходів за участі націоналістичних організацій Закарпаття.

8_99_reference

Удень перед стінами угорського консульства в обласному центрі пройшла акція під гаслом «Шовінізму – ні! Білому братерству – бути!». Націоналісти розгорнули та повісили на воротах дипломатичного представництва банер із написом: «Ні – угорському шовінізму! Так – національному братерству українців і угорців!». Напис на банері було продубльовано угорською мовою.

Учасники акції закликали до відродження традиційної Європи й перемоги над її ворогами – глобалістами, лібералами, капіталістами, мігрантами –дикунами, що прагнуть винищити корінне населення.

Після коротких виступів націоналісти запалили файєри і розійшлися. Слід відзначити, що консульство Угорщини пікетували виключно члени націоналістичних організацій. Акція не мала широкої підтримки від звичайних громадян. У приміщенні Консульства окрім охорони та поліції нікого не було, тому до мітингуючих ніхто не вийшов.

Ще одна акція націоналістів відбулась увечері. Центром міста над Ужем пройшов Марш Сили на честь заснування організації «Карпатська Січ». Учасники маршу вигукували різні гасла та палили фаєри, чим привертали увагу зацікавлених перехожих. Відео маршу з фаєрами на проспекті Свободи одразу були розповсюджені у мережі Інтернет. Участь у заходах взяли члени націоналістичних організацій Закарпаття та сусідньої Львівщини, активісти, ветерани АТО.

Локації зібрань та маршрути ходи посилено охороняли наряди поліції та екіпажі патрульних. З організаторами акцій попередньо були проведені бесіди з метою попередження можливих порушень чи провокацій, повідомляють у закарпатській поліції. За інформацією правоохоронців заходи пройшли без порушень громадського порядку і з дотриманням норм законодавства.

Варто зазначити, що на сьогодні, 12 листопада, напередодні було анонсовано ще одну акцію націоналістів у Берегові. Як виявилось цю акцію «Карпатської Січі» організовує закарпатське крило ВО «Свобода» на чолі з Олегом Куцином. Водночас акцію в Ужгороді організувала «Карпатська Січ» на чолі з Тарасом Деяком. Останні назвали анонсовану акцію у Берегові «антиугорською» та відмежувалися від неї.

Водночас, слід нагадати, що у березні 2016 року під час маршу з нагоди чергової річниці Карпатської України, який організувала «Карпатська Січ» Тараса Деяка, лунали вигуки «Мадярів на ножі», що тоді стало приводом для різкої реакції з боку місцевих та закордонних політиків та офіційних осіб.

«Карпатський об’єктив»

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
Всі новини