5218
14:00 30.112017

Хуст відвідала угорська делегація з м.Комаром

Політика 4582

29 листопада Хуст із ознайомчим візитом відвідала угорська делегація з м.Комаром у складі мера міста Аттіли Молнара, його заступника Яноша Чіто, депутата міськради Жофії Гомрак, президента Державного самоврядування українців Угорщини Юрія Кравченка. Координував зустріч Ендре Саліпскі.

IMG_8727

Метою відвідин стало обговорення можливої співпраці у спільних транскордонних проектах, зокрема, ознайомлення з економічним та рекреаційним потенціалом, інвестиційними можливостями та багатою історико-культурною спадщиною Хуста, про що яскраво засвідчив запропонований гостям перегляд презентаційного слайду про місто над Тисою.

“Ми вже давно хотіли налагодити співробітництво із закарпатським містом, і нарешті завдяки старанням уповноваженого уряду Угорщини Іштвана Грежо та колишнього Генерального консула Угорщини в Берегові Ендре Саліпскі нам вдалося зустрітися. Хуст і Комаром мають багато спільного, починаючи від давньої історії, закінчуючи місцерозташуванням на берегах річок та унікальними рекреаційними родзинками, що створюють неабияку туристичну привабливість населених пунктів. У Хусті відчувається тенденція позитивного розвитку, це ошатне європейське містечко, що є результатом активної роботи міської влади. Сподіваємося на успішну співпрацю у галузях культури та мистецтва, освіти і охорони здоров`я, туризму та рекреації. Думаю, дружні відносини наших двох міст стануть гарним прикладом співпраці для всієї Європи”, – висловив сподівання міський голова Комаром пан Аттіла.

Перспективу майбутньої корисної для обох сторін співпраці розглядає і керівництво Хуста, яке влітку з ознайомчим візитом побувало в м.Комаром.

“Сьогоднішні відвідини є зустрічними з боку угорських колег. Думаю, результатом цих зустрічей стане підписання угоди про співпрацю”, – підсумував візит гостей секретар Хустської міської ради Володимир Ерфан.

Богдана КЛЕКНЕР

IMG_8728

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах