5244
11:22 4.122017

Тячівщину відвідала волонтер Корпусу миру США

Політика 1800

Перший день зими став особливим для колективу і вихованців оздоровчого закладу «Берізка», що в селі Вонігово на Тячівщині.

Безымянный

У цей день тут хлібом-сіллю зустрічали довгоочікувану гостю – волонтера Корпусу миру США в Україні Холлі Нікерсон. Разом з директором «Берізки» Нінель Йосипівною вона приїхала з Києва, де напередодні склала присягу. До того дівчина протягом трьох місяців жила у Житомирі, опановувала українську мову, знайомилась з культурою і традиціями України. Втім, каже, і раніше досліджувала історію та стежила за сучасними події у нашій країні.

Зустріч була теплою і зворушливою – вихованці читали вірші українською та англійською мовами. Не обійшлося без традиційного короваю. Гості до одягу прикріпили червону стрічку – символ боротьби зі СНІДом, адже саме в цей День відзначався Міжнародний день боротьби з цією недугою.

Холлі була щиро вражена гостинним прийомом. Упродовж двох років вона житиме у Вонігові та вчитиме дітей і молодь англійської мови, а сама вивчатиме українську і відкриватиме для себе Закарпаття, повідомляє tyachiv.com.ua.

24-річна Холлі Нікерсон приїхала зі штату Вісконсин. У США вона студіювала політичні науки та молодіжний розвиток. Відтак працювала керівником у волонтерській організації та рятувальником на воді. Розповідає: її прабабуся була родом з України, тож з дитинства чула розповіді про її батьківщину.

Холлі зізнається: дуже любить працювати з дітьми, має багато планів та проектів, які планує реалізувати у таборі.

Дівчина в захваті від закарпатської природи, бо їй до вподоби гори, тоді як її рідний Вісконсин рівнинний. Сподобалось їй і в «Берізці».

Як розповідає директор оздоровчого закладу Нінель Йосипівна Стойка, на приїзд Холлі чекали вже давно.

«У штатному розписі закладу не передбачено посади фахівця, який би вчив англійської вихованців. Тому шукали волонтера, який би міг займатись з дітьми і був зацікавлений у вивченні української. Мені порадили звернутись по допомогу до Корпусу Миру США. І от, через більш, ніж два роки, нам пощастило знайти Холлі, яка має досвід роботи у таборах, – розповідає Нінель Йосипівна. – Співпраця з Холлі стане чудовим доповненням до виховної роботи закладу. Разом плануємо розробляти і втілювати проекти, спрямовані на розвиток потенціалу молоді та популяризацію здорового способу життя».

Та наразі найперше завдання – подолання мовного бар’єру між колективом та волонтером, у чому допомагатимуть вчителі-англійські філологи Вонігівської ЗОШ І-ІІІ ст. Наталія Чопик та Тетяна Йовдій.

Холлі допомагатиме вихованцям «Берізки» не тільки опановувати англійську, а й налагодити комунікацію з учнями Вонігівської школи, яку дітвора відвідує під час навчального року.

У «Берізці» гостю за бажанням залучатимуть до роботи колективу, до заходів, які проводитимуться у закладі, а також допомагатимуть їй пізнавати Закарпаття під час екскурсій.

Наталія Маджара

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах