5524
20:52 6.022018

Депутати Ужгородської міської ради від КМКС прозвітували про свою роботу за рік. ФОТО

Політика 2838

Відповідно до законодавства України, депутати щонайменше один раз на рік мають прозвітувати перед виборцями, опублікувати свій звіт у ЗМІ та поінформувати в письмовому вигляді місцеву раду про проведення цього звіту і його результати. У свою чергу, міська рада, згідно із ЗУ «Про доступ до публічної інформації», має оприлюднити згаданий звіт на офіційному сайті.

1

«Карпатський об’єктив» побував на річному звіті депутатів Ужгородської міської ради від Партії угорців України (КМКС), який відбувся 6 лютого в міськраді.

Першим про свій депутатський рік розповів Золтан Кулін. Нагадаємо, що пан Золтан і далі обіймає посаду заступника голови постійної комісії з питань освіти, культури, охорони здоров’я, спорту та соціального захисту населення міжнародних, міжконфесійних відносин та туризму. За депутатом не закріплений жодний округ. Головним завданням його діяльності є підтримка рівня освіти та інфраструктури в угорськомовних навчальних закладах міста. Ідеться про ДНЗ, в яких працюють угорськомовні групи, Ужгородську угорськомовну гімназію та Ужгородську загальноосвітню школу І–ІІІ ступенів № 10 з угорською мовою навчання ім. Дойко Габора.

IMG_2085

– У деяких ДНЗ ми прагнемо створити базову школу. Це трошки пов’язано з освітянською реформою, яка була відтермінована днями до 2023 року, –розповідає Золтан Золтанович. – Оскільки навантаження на ужгородські навчальні заклади з угорською мовою викладання тільки зростатиме, постає питання про розширення чи добудову корпусів шкіл. До прикладу, вже зараз не вистачає класів в Ужгородській ЗОШ ім. Дойко Габора, школа переповнена. Тому планується добудувати один корпус до цього навчального закладу. Наразі йде розроблення проектно-кошторисної документації. У новому корпусі планується розмістити від 8 до 12 класів, що дасть можливість оптимізувати роботу школи. Заплановані також ремонт цокольного приміщення в цій ЗОШ та побудова другого поверху в угорськомовній гімназії. Що стосується дошкільної освіти, то ми вже роками звертаємося до керівництва міста, аби на базі ДНЗ № 6 створити базовий угорський дитсадок. Нині там є групи з російською та угорською мовами навчання. Нещодавно за сприяння Угорщини в цьому закладі відбувся капітальний ремонт».

Відтак про виконану роботу розповів Павло Вереш, котрий був обраний до міської ради від Ужгородської міської організації «КМКС» Партія угорців України. Закріплений депутат за виборчим округом № 4, до якого належить так званий «компотний» район міста, а також прилеглі вулиці. Округ досить специфічний, там переважають приватні будинки, є лише декілька багатоповерхівок та гуртожитків.

IMG_2079

– Оскільки округ досить великий, там безліч проблем: починаючи від освітлення й закінчуючи каналізаційною мережею, – зазначає Павло Вереш. – Потрохи ми вирішуємо ці питання. До прикладу, на моєму окрузі залишилося всього п’ять неосвітлених вулиць. У цьому півріччі ми плануємо закінчити там роботи з модернізації освітлення. Серед досягнень – удалося нарешті освітлити велику вулицю Озерну. Також планується реконструкція вулиці Загорської. Ідеться про розвантаження руху, побудову тротуарів та освітлення. Уже кілька років поспіль намагаюся домогтися того, щоб на перехресті вулиць Івана Франка та Загорської був установлений пішохідний перехід, оскільки там надзвичайно жвава й небезпечна ділянка дороги. Готуються також проекти з побудови доріг на вулицях Щедріна, Рилєєва та Філатова. Окрім того, на Щедріна, Осипенка, Котовського проводиться ремонт внутрішньоквартальних територій, де ніколи не було дорожнього покриття. Ці потужні роботи вартістю понад мільйон гривень завершаться вже навесні. Також планується благоустрій невеличкого парку в цьому районі. Уже вдалося знайти кількох меценатів, які готові профінансувати такий проект. Я вважаю, що це буде дуже доречно, адже в нашому окрузі немає жодної зеленої зони.

Наприкінці звітування депутати наголосили, що ужгородці повинні й самі виявляти ініціативу, ставати активнішими і брати участь у житті Ужгорода. Бо тільки в співпраці можна зробити місто кращим.

Христина БІКЛЯН

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини