5632
20:08 12.022018

Депутати Берегова розглянули перспективу будівництва військової частини в місті

Політика 2040

У п’ятницю, 9 лютого, відбулося пленарне засідання 30-ї сесії Берегівської міської ради VII скликання. На порядок денний цього разу було винесено 43 питання, але перед їхнім розглядом депутати заслухали інформацію-прохання про необхідність розміщення в місті одного з підрозділів військової частини А1556 оперативного командування «Захід».

IMG_8332Варто зазначити, що через значний інтерес до цього питання з боку громадськості для забезпечення порядку перед будівлею міськради патрулювали правоохоронні органи.

Так, до 2006 року в Берегові діяла військова частина, але розпорядженням Кабінету Міністрів України її реорганізували. Відтак будівлі колишнього військового містечка та всі прилеглі ділянки були передані в комунальну власність міської ради й наразі перебувають на балансі міста.

Для висвітлення інформації до присутніх звернулися Олег Мікац, виконуючий обов’язки командувача військ оперативного командування «Захід», Сергій Собко, командир 128-ї окремої гірсько-піхотної Закарпатської бригади, Герой України, та Олександр Ковальчук, начальник цивільно-військового співробітництва. Вони наголосили, що при передачі вищезазначеної земельної ділянки та будівель назад у власність Міністерства оборони України й після проведення капітального ремонту територія містечка може бути використана для розміщення військової частини. Так, міністерство виступить вагомим інвестором місцевої громади, адже сплачуватиме земельний податок, будуватиме житло для військовослужбовців.

Олег Мікац зауважив, що така потреба виникла у зв’язку з необхідністю розосередження військ та підготовки військових по всій території України. Він запевнив депутатів, що наявність військовослужбовців у місті сприятиме покращенню й розвитку соціально-економічної сфери Берегова, адже вони є споживачами товарів і послуг, що надаються малим та середнім бізнесом у пункті дислокації військової частини.

Орієнтовно у відновленому військовому містечку перебуватиме 600 осіб військового складу. Крім того, планується зведення окремого жила, шкіл та садочків для потреб військовослужбовців. За попередніми розрахунками, на будівництво та благоустрій території буде виділено близько 200 млн грн.

Про власний досвід з цього питання розповів секретар Дубенівської міської ради (Рівненська область) Віктор Недашківській. Він зазначив, що місто тільки виграло від розміщення військових підрозділів, адже за необхідності комунальні служби можуть залучати спеціалізовану техніку для потреб мешканців, звісно, не менш важливим фактором є додаткові надходження до бюджету.

Під час засідання народні обранці мали змогу поставити питання й отримати фахову відповідь. Проте, згідно з регламентом, було вирішено направити листи до Президента України, Голови Верховної Ради, Прем’єр-міністра України, голови Закарпатської ОДА та народних депутатів із Закарпаття для надання відповідних директив, рішень чи указів. Тому це питання винесли на розгляд наступної сесії міської ради.

Крім того, народні обранці заслухали ряд депутатських звернень щодо покращення життєдіяльності міста, погодили програми інноваційного розвитку Берегова, поповнення бібліотечних фондів та будівництва заводу механізованої переробки і складання побутових відходів на 2018 рік.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини