5651
19:44 14.022018

Закарпатські депутати продовжують вивчати матеріали10 сесії облради

Політика 1612

Сьогодні, 14 лютого, з згідно з графіком засідань, постійна комісія з питань освіти, науки, культури, духовності, молодіжної політики, фізичної культури, спорту, національних меншин та інформаційної політики, яку очолює Ільдіка Орос, обговорила  питання порядку денного Х сесії облради VІІ скликання, яка відповідно до розпорядження голови облради Михайла Рівіса відбудеться 22 лютого.

_DSC0159

Обговорено проекти рішень стосовно питань бюджету, внесення змін до діючих регіональних програм розвитку системи охорони здоров’я, культури, спорту , підприємництва тощо.

Та найбільш жваво обговорили депутати профільні питання.  Серед них – проект рішення «Про Академічний камерний хор «Кантус», «Про Обласний організаційно-методичний центр культури», «Про хід виконання Регіональної програми «Спортивний майданчик на 2016 -2020 роки». З останнього зав»язалась дискусія. Депутати  схвально сприйняли звітній документи та дали протокольне доручення управлінню молоді та спорту облдержадміністрації: підготувати інформацію про кількість облаштованих в краї спортмайданчиків за весь період реалізації обласної цільової Програми та про місця розташування спортмайданчиків на 2018 рік.

Активно обговорили й проект рішення «Про результати виконання Програми розвитку регіональної вищої освіти на 2013-2017роки». Наголошувалось, що програма дієва, результати хороші, то ж можливо доцільно продовжити її дію? Як повідомили представники департаменту освіти і науки ОДА , в області діє масштабна  «Програма розвитку освіти Закарпаття на 2013 –2022 роки», куди внесені зміни, згідно з якими сюди увійшли окремими пунктами питання дошкільної  і вищої освіти краю, що дало змогу продовжити виплату за навчання (за контрактною формою) для пільгових категорій студентів. Порушили члени комісії і питання  іменних стипендій для кращих студентів від обласної влади, які були прописані у Програмі, термін дії якої закінчено. Після жвавого обговорення питання, комісія дала доручення вивчити питання можливості виплати не тільки академічної стипендії, а й матеріальної винагороди – як інструмент мотивації для обдарованої молоді..

Підтримала комісія Звернення до вищих ешелонів влади з приводу переходу від аналогового до цифрового телебачення. Оскільки краяне скаржаться на проблеми із сигналом цифрового телебачення по всій території Закарпаття, то з переходом від аналового до цифрового телебачення  отримають телебачення, яке у перспективі відкриє можливості для прийому понад 40 ( а наразі -14) загальнодержавних телепрограм  високої якості.

Далі депутати уважно вивчили  проекти рішень про хід виконання низки програм, а саме: у сфері ремонту автодоріг, поводження з твердими побутовими відходами, енергоефективності та інші важливі для області питання, які пропонуються в порядок денний 10 сесії.

У роботі комісій взяли участь перший заступники голови обласної ради Йосип Борто, керівники відповідних управлінь ОДА.

Завтра, 15 лютого над проектами рішень працюватимуть депутати інших  профільних комісій обласної ради.

Прес-служба облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах