5772
12:01 27.022018

Посол України в Угорщині висловила свою позицію про підпал будівлі ГО «ТУКЗ»

Політика 1884

Рішуче засудження таких ганебних провокацій і конкретні заходи, щоб знайти і покарати винних, – це однозначна позиція української сторони, – саме таку позицію висловила Посол України в Угорщині Любов Непоп на своїй сторінці у Фейсбук.

d1

За її словами, влада буде протистояти будь-яким провокаціям.

— Ми будемо протидіяти будь-яким спробам похитнути міжнаціональний мир як у регіоні, так і в Україні в цілому. Минулий підпал ТУКЗ – цілеспрямована акція, здійснена двома громадянами Польщі, послідовниками праворадикальної організації «Фаланга», члени якої брали участь у бойових діях на Донбасі на боці російського агресора, – зазначила Посол.

Пані Любов додала, що потрібно замислитись кому саме вигідна така провокація, особливо коли відносини з Угорщиною трохи загострились.

— Українські компетентні органи працюють над тим, щоб знайти і покарати винних у нинішній неприпустимій акції. Але закликаю вже зараз замислитися над тим, кому так вигідна така акція в умовах нинішнього загострення в українсько-угорських відносинах, і спільно протидіяти всім спробам розсварити Україну та Угорщину, використовуючи в тому числі такі брудні методи, – написала Любов Непоп.

Також, стала відома позиція офіційного Будапешту. Міністр МЗС Угорщини Пийтер Сійярто заявив, що події в Ужгороді — це екстремізм.

Сійярто зауважив, що все це є неприйнятним, якщо Україна дійсно прагне зближення з ЄС та НАТО, і що українська держава повинна вміти стримувати екстремістів.

Нагадаємо, сьогодні вночі, невідомі знову кинули пляшку з запальною сумішшю в офіс КМКС в Ужгороді. Тоді невідомий або група осіб кинули пляшку із запальною сумішшю у вікно будівлі. За даними правоохоронців до тієї провокації були причетні польські проросійські радикали.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах