5803
18:28 28.022018

В облраді створено контрольну комісію, яка вивчатиме питання забудови вітровими електростанціями Боржавського гірського хребта на Закарпатті

Політика 2443

У ході першого пленарного засідання 10-ї сесії облради за ініціативи обласного обранця Андрія Шекети створено тимчасову контрольну комісію Закарпатської обласної ради, яка вивчатимепитання забудови вітровими електростанціями Боржавського гірського хребта на Закарпатті.

DSC_0016+-2

Як зазначив Андрій Шекета, мета новоствореної комісії – детально вивчити всі аспекти, пов’язані з енергетикою, екологію та розвитком туризму на території Боржавського хребта, а також пошук розумного компромісу, між різними сторонами.

У комісію включено депутатів  обласної ради (по одному представнику від кожної депутатської фракції) з питань вивчення доцільності та імовірних негативних наслідків будівництва вітрових електричних станцій вздовж Боржавського гірського хребта (у межах Воловецького, Свалявського, Міжгірського районів Закарпатської області).

Затверджено персональний склад комісії. Так, комісію очолив член постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів (фракція Всеукраїнського об’єднання «Батьківщина») Андрій Шекета. Серед членів комісії –  голова постійної комісії обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (фракція політичної партії «Відродження») Андрій Андріїв, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань розвитку бізнесу, виробничої інфраструктури, банківської діяльності та інвестицій (фракція Єдиного Центру) Петро Добромільський, заступник голови постійної комісії обласної ради з питань бюджету (фракція «Опозиційний блок») Олександр Ледида, секретар постійної комісії обласної ради з питань екології та використання природних ресурсів (фракція «КМКС») Карло Резеш, член постійної комісії обласної ради з питань праці, зайнятості та соціального захисту населення (фракція політичної партії «Блок Петра Порошенка «Солідарність») Василь Худинець.

Вони вивчать питання щодо відповідності чинному законодавству проекту будівництва вітрових електростанцій вздовж Боржавського гірського хребта, визначити ризики його впровадження на довкілля та впливу на туристичну привабливість регіону.

Для забезпечення фаховості висновків залучатимуть до участі у своїй роботі спеціалістів, експертів та інших осіб. Звіт та пропозиції за результатами її роботи буде заслухано на пленарномузасіданні обласної ради.

Прес-служба Закарпатської облради

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
McDonald’s планує відкрити заклади як в Ужгороді, так і в Мукачеві
17:31
На об’їзній Ужгорода ДТП
17:11
У Мукачеві пройшов фінал Шкільної ліги з футзалу «Пліч-о-пліч»
16:52
Мукачівські поліцейські затримали зловмисника за підозрою у спричиненні тяжких тілесних ушкоджень своїй колишній дружині
16:43
Минулої доби закарпатські надзвичайники вели запеклу боротьбу із екопожежами
16:39
Мукачівська окружна прокуратура прагне повернути державі понад 90 га земель лісового фонду – до суду заявлено позов
16:22
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
Всі новини