6092
12:43 6.042018

Громадяни Угорщини, що проживають за межами батьківщини, зможуть проголосувати на парламентських виборах

Політика 1876

8 квітня в Угорщині відбудуться парламентські вибори. Президент країни Янош Адер призначив їх на 28-му річницю перших вільних парламентських виборів в Угорщині після зміни комуністичного режиму.

1436782

«У 1990 році народне голосування на перших вільних парламентських виборах відбулося 8 квітня. Відтоді дедалі більше поколінь нашої молоді стали цінною й невід’ємною частиною політичного майбутнього країни», – заявив Янош Адер.

Він закликав до проведення прозорої передвиборчої кампанії та процесу голосування.

Останні соціологічні опитування свідчать, що найбільшу підтримку виборців має партія «Фідес» прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Другою йде головна опозиційна партія націоналістів «Йоббік», на третій позиції розмістилися соціалісти.

Нагадаємо, що з 2014 року громадяни Угорщини, які досягли 17-річного віку та проживають на території інших країн, теж отримали право проголосувати, навіть не виїжджаючи при цьому за межі країни свого проживання. До прикладу, ті громадяни Угорщини, хто не має зареєстрованого місця проживання на території Угорщини й перебувають на Закарпатті, можуть проголосувати в одному з дипломатичних представництв країни в Ужгороді чи Берегові.

Для цього спочатку потрібно було зареєструватися в спеціальному реєстрі (не пізніше ніж за 15 днів до дня голосування). Проте якщо громадянин уже одного разу реєструвався, то повторно цього робити не треба. Одразу слід зазначити, де ви бажаєте отримати пакет для голосування з офіційним бланком: в одному з консульств Угорщини на Закарпатті, за своєю угорською адресою або адресою міської ради, де плануєте голосувати.

Пакет для голосування можна отримати тільки тим способом, який був попередньо зазначений при реєстрації, прийшовши особисто до однієї з консульських установ в Ужгороді чи Берегові в період з 26 березня по 7 квітня з 7.00 по 21.00 за київським часом, а 6 квітня із 7.00 по 23.00. Проголосувавши, лист потрібно здати в дипломатичну установу для подальшого опрацювання голосів.

У випадку, якщо громадяни Угорщини, які проживають на території Закарпаття, мають реєстрацію місця проживання в Угорщині, то відповідно повинні голосувати на конкретно виділеному окрузі.

Детальнішу інформацію можна знайти на офіційній сторінці Генерального консульства Угорщини в місті Ужгороді або звернутися особисто до працівників дипломатичної установи.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах