6146
15:45 19.042018

Йосип Борто: Обласна рада завжди підтримує всі ініціативи щодо виховання у нашої молоді здорових спортивних ідеалів та цінностей

Політика 2084

Сьогодні, 19 квітня в конференц-залі готельного комплексу «Олімп», що в Ужгороді стартувала дводенна науково-практична конференція з міжнародною участю «Актуальні питання вдосконалення системи фізичного виховання і спортивної роботи у Вищій школі», приурочена до святкування 70-ої річниці кафедри фізичного виховання ДВНЗ «УжНу».

_DSC0136

У її роботі беруть участь вітчизняні та закордонні вчені, методисти, видатні спортсмени та їх наставники.

Відкрив урочистості декан факультету здоров’я та фізичного виховання УжНУ, доцент Іван Миронюк та коротко інформував про історію створення кафедри у далекому 1948 року як самостійний структурний підрозділ вишу і на сьогодні є однією з найстарших кафедр в університеті. Тут працюють досвідчені викладачі, серед яких є професор, кандидати наук, доценти, майстри спорту, які підготували не одне покоління висококласних спортсменів, що мають змогу обіймати понад 30 посад, а також відкривати власні приватні центри здоров’я та спорту, повідомила “Карпатському об’єктиву” прес-служба облради.

З вітальними промовами до учасників конференції звернулися та вручили відзнаки перший заступник голови облради Йосип Борто, перший заступник голови ОДА, голова обласної федерації футболу Іван Дуран, заступник Ужгородського міського голови Василь Гомонай, проректор з наукової роботи УжНУ Ігор Студеняк, представники спортивної еліти краю. Вони бажали кафедрі процвітання, її студентам – успіхів і перемог.

  • Дозвольте від імені голови обласної ради Михайла Рівіса, всього депутатського корпусу та від себе особисто виголосити вам, а у ваших особах усій спортивній громадськості нашого краю, виплеканій у стінах кафедри, а також її ветеранам найсердечніші вітання з нагоди благословенного ювілею та побажати міцного здоров’я, спортивних звитяг, нових перемог і щасливого життя. Сьогодні наше місто вражає пишно-цвітом сакури, то ж дай Боже, аби так ожила і зацвітала і економіка нашої України. Звісно, без здорової, сильної, вольової нації це неможливо. І саме ви формуєте здоровий дух, здорове тіло у наших співвітчизників і зокрема краян, розвиваючи в них здатність до творчого мислення, дерзання і волі, – наголосив Йосип Борто, додавши, що обласна рада завжди підтримує всі ініціативи щодо виховання у нашої молоді здорових спортивних ідеалів і цінностей, формування стійких навичок і залучення її до активних і постійних занять фізичною культурою та спортом. І цьому процесу активно сприяє ціла низка регіональних цільових програм у галузі фізкультури і спорту, що затверджені облрадою.

–Бажаю вам плідної, успішної, творчої роботи на пленарних засіданнях, цікавого діалогу та приємного перебування у нашому унікальному, заквітчаному, миролюбивому краю, – наголосив Йосип Йосипович та виконав приємну місію: за багаторічну сумлінну працю, високі спортивні досягнення, виховання студентської молоді та з нагоди відзначення 70 – річчя кафедри фізичного виховання Державного вищого навчального закладу «Ужгородський національний університет» нагородив Грамотою обласної ради Колесаря Карла Йосиповича – ветерана кафедри фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Крічфалушій Марію Михайлівну – ветерана кафедри фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет», Скрябіна Івана Івановича- ветерана кафедри фізичного виховання ДВНЗ «Ужгородський національний університет».

Іван Миронюк зачитав вітальні телеграми, що надійшли від столичних і словацьких колег. Після чого учасники конференції перейшли до роботи в пленарних засіданнях і секціях, де обговорили питання соціально –педагогічних аспектів фізичного виховання і спорту, проблеми формування та відновлення здоров’я засобами фізвиховання і спорту та ін.

Завтра, 20 квітня відбудеться заключне пленарне засідання, у ході якого буде підбито підсумки роботи секцій та ухвалено відповідні резолюції.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах
Новини
Парламентарі пропонують тотальне стеження за українцями. Що думають закарпатці
16:02
Підписано меморандум про співпрацю між міською організацією Товариства Червоного Хреста України та Ужгородською міською радою
15:55
Приватний поїзд «Прага — Чоп» сьогодні здійснив свій перший рейс
15:04
Скільки коштують на Закарпатті пасхальні кошики
14:28
У Мукачеві відкрили новий театральний простір
14:10
Поліція Ужгородщини затримала групу наркоторговців: у зловмисників вилучили партію «товару» та боєприпаси
13:55
Закарпатець посеред ночі увірвався в будинок односельчанки та пограбував жінку
13:40
Службова недбалість під час ремонту лікарні в Перечині, що обійшлась у понад 300 тис. грн: інженеру з технагляду повідомили про підозру
12:44
На території Чопської лікарні сталася пожежа
12:27
26-річний тернополянин за $4500 став «багатодітним» татусем трьох литовських дітей
12:11
Всі новини