6700
11:31 28.062018

Сесія Берегівської райради: вилучення земель для суспільних потреб, ремонт автошляхів та нагородження держслужбовців

Політика 3054

27 червня провели перше пленарне засідання шістнадцятої сесії Берегівської районної ради VІІ-го скликання. Народні обранці розглянули чимало важливих питань з усіх сфер життєдіяльності району – медицини, освіти, соціального захисту, сфери будівництва.

IMG_2526

На порядок денний було винесено 18 питань. Спочатку, депутатському корпусу доповіли про хід виконання програми відведення та вилучення земель Берегівського району для суспільних потреб на 2016 – 2019 роки. Таким чином, для суспільних потреа райдержадміністрацією протягом 2016-2017 років було викуплено 45 земельних ділянок на суму понад 1 млн грн, а за декілька місяців 2018 року придбано вже 7 ділянок, загальною сумою близько 77 тис грн.

Депутати заслухали інформацію щодо програми інформаційного та матеріально-технічного забезпечення управління соціального захисту населення. Одним із основних завдань управління є забезпечення виконання прийнятих державних програм, здійснення ефективної адресної допомоги найбільш вразливим верствам населення, що потребують допомоги. Так, у 2017 році 12 тисяч сімей отримали виплати державної допомоги на суму понад 164 тис грн. На обліку в управлінні станом на 1 січня 2018 року перебуває 469 інвалідів з дитинства та дітей-інвалідів, які отримують державну соціальну допомогу.

IMG_2499

Крім того, народні обранці підтримали програму будівництва, реконструкції, ремонту та утримання місцевих автомобільних доріг загального користування. Протяжність мережі автомобільних доріг загального користування Берегівського району становить 310,5 км. У зв’язку з багаторічним недофінансуванням на проведення капітальних і поточних ремонтних робіт на сьогодні експлуатаційний стан більшості доріг району є незадовільними. 1 січня набули чинності зміни до Бюджетного кодексу України та Закону України «Про джерела фінансування дорожнього господарства». Цими змінами передбачено створення територіальних дорожніх фондів за рахунок надходження субвенції місцевим бюджетам на будівництво, реконструкцію та ремонт доріг.

Разом з тим, в ході роботи сесії було прийнято ряд програм, серед яких: «Цукровий та нецукровий діабет на 2016 – 2020 роки», «Внесення змін до районної цільової програми протидії захворюванню на туберкульоз», «Будівництво будинків трауру в населених пунктах області».

IMG_2547

Після завершення роботи сесії, з нагоди Дня Конституції України, відбулися урочисті заходи. Голова районної ради Йосиф Шін та перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Матій вручили грамоти за сумлінну працю, високий професіоналізм, добросовісне виконанн своїх посадових обовязків та з нагоди Дня Конституції. Грамотами нагороджено Богдана Шойного, директора ДП «Берегівське лісове господарство», Олександру Глебу, начальника управління Державної казначейської служби в Берегівському районі, Олену Лойф, завідувача сектору у справах державної реєстрації Берегівської РДА, Бейла Габоду, завідувач Берегівської філії Закарпатського інституту післядипломної освіти. Почесною Грамотою обласної держаної адміністрації відзначено заступника голови райдержадміністрації – Федора Бімбу.

Варто додати, що сесія залишається відкритою до наступного пленарного засідання, яке планують провести в першій частині липня.

Вікторія КОПИНЕЦЬ

 

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах