6829
16:10 18.072018

Продовжити діалог та імплементувати рішення Венеційської комісії: Порошенко розповів про свою зустріч з Орбаном

Політика 1826

11–12 липня в Брюсселі відбувся саміт НАТО на рівні глав держав та урядів країн – членів Альянсу. У рамках заходу відбулось окреме засідання Північноатлантичної ради за участю лідерів країн – членів Альянсу та України й Грузії.

20161020BGA_3977-e1476960612708-myjs6v485rqwm33aebwsg11f609ykw3l1vdecx2920

За результатами саміту Президент України Петро Порошенко заявив, що домовився з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном продовжити діалог між країнами на рівні міністрів щодо мовних положень закону про освіту та імплементувати рішення Венеційської комісії.

Про це він заявив в інтерв’ю українським телеканалам, відповідаючи на запитання, як назвати угорську позицію щодо мовних положень закону про освіту. «Ніяк не хочу це називати. У нас є і має бути діалог з угорцями. Більше того, можу сказати, що на саміті НАТО я мав коротку зустріч з прем’єром Угорщини Віктором Орбаном. Ми домовилися про те, що на рівні міністрів закордонних справ і міністрів освіти негайно продовжимо цей діалог та імплементуємо рішення Венеційської комісії», – сказав Глава Української держави.

Разом з тим він підкреслив, що наша країна захищатиме свої національні інтереси. «І дії української влади, і дії українського Президента будуть виходити з національних інтересів України», – сказав Петро Порошенко. Він також висловив переконання, що нікому не вдасться заблокувати українську інтеграцію в НАТО.

telega
Підписуйся на наш телеграм канал!

Підпишись на наш телеграм канал де кожна новина виводиться відразу після публікації. Будь першим у курсі подій.

Підписатися
Слідкуйте за нами у соцмережах